fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Novogoriške Kolegice zbirale "opremo za uspeh"!

V sredo, 22.6.2016, se je v Mladinskem centru Nova Gorica odvijala razprava na temo, kaj je potrebna »oprema«, ki jo mlade izobražene ženske na začetku svoje karierne poti potrebujejo, da uspejo v svojem poklicu. Kolegice so k sodelovanju povabile uspešne ženske na goriškem in vse zunanje udeleženke, ki so šele začele graditi svojo kariero.
20160622 184747 optOsrednja gostja dogodka je bila Mojca Stubelj Ars, doktorica okoljskih znanosti, ki je predstavila svojo izkušnjo o tem, kako ji je z večjezičnimi knjigami MINI POLIGLOTINI uspelo postati uspešna podjetnica. Več o njenem uspehu si lahko preberete na povezavi tukaj.

Gostje, ki so s svojimi življenjskimi izkušnjami, pozitivnimi mislimi in modrostmi prav tako dodale velik doprinos k razpravi, so bile: Silvana Batič (odgovorna oseba v vodnogospodarskem podjetju Hidrotehnik d.d. Enota Nova Gorica), Aleksandra Torbica (načelnica Oddelka za okolje, prostor in infrastrukturo na MONG), Nataša Sever (odgovorna ekologinja v podjetju Mahle Letrika).

Za vse tiste ženske, ki se niso mogle udeležiti dogodka, prilagamo nabor »opreme«, za katero je bilo na dogodku ugotovljeno, da je nujno potrebna:
- delati tisto, kar te veseli,
- biti pogumna in vztrajna,
- timsko delo,
- verjeti sebi,
- biti poštena in odgovorna,
- biti vsestranska ter
- se celo življenje učiti.

Novogoriške Kolegice se prav vsem prisotnim zahvaljujejo za sodelovanje na razpravi, saj s tovrstnimi dogodki Kolegice sporočajo, da si ženske želijo delati in da so lahko v tem kar počnejo uspešne!


Novogoriške Kolegice