fbpx
Kolegica iz Murske Sobote sporoča: »Ko se ena vrata zaprejo, se druga vedno odprejo!«

| Kolegice

Razstava V vrtincu življenja je začetek moje nove poti na področju umetnosti. Februarja 2016 sem se vključila v projekt Kolegice, ki spodbuja mlade k uresničitvi svojih sanj. Od takrat sem začela spet razmišljati o sebi ter svojih neuresničenih željah. Na plan je prišla moja umetniška žilica, ki me spremlja od otroških dni. Rišem namreč že odkar pomnim. Na akademijo umetnosti, s katero bi moja pot bil verjetno veliko lažja, se mi ni uspelo vpisati, čeprav sem hodila v privatne šole risanja in slikanja, kjer sem veljala za izjemen talent.
Razstavljene slike so nastajala v časovnem obdobju dveh letih. Ker sem se bala tega, da bodo drugi ljudje videli moje misli in moje delo, si slik nisem upala pokazati, razstaviti. V pogovoru s Kolegicami pa sem prišla do spoznanja, da to moram narediti in se na nek način osebno osvoboditi. Dobila sem zagon za nov začetek moje poti, ki je zame zelo pomemben. Nagrada na nagradnem natečaju Pesem in slika v organizaciji revije Ventilator besed, ki sem jo prejela letos konec maja, mi predstavlja neizmerno spodbudo in dokaz, da moram svoje življenje preusmeriti v popolnoma drugo smer. Zdajšnja največja želja, ki sem si jo postavila, se je namreč začeti resno ukvarjati z ilustracijo, posebej ilustracijo knjig za otroke, kar me izjemno veseli.
 
V programu mentorstva upam, da mi bo uspelo najti mentoric, ki mi bo s svojimi nasveti pomagala, da si lažje pripravim in uresničim svoj cilj, da začnem delati kot ilustratorka. Jaz trdno verjamem, da spremembe ter ustvarjanje svojih ciljev nikoli ni prepozno: Ko se ena vrata zaprejo, se druga vedno odprejo.

Mojem ustvarjanju lahko sledite tudi na moji Facebook strani: https://www.facebook.com/lojoIlustrator/

Kolegica Danica

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00