fbpx
Klubovka Tina zadovoljna zaključila prakso na Si.mobilu

| Zaposlitveni klubi za mlade

Možnost za prakso v Simobilovi poslovalnici sem dobila kot udeleženka Nefiks zaposlitvenega kluba Ljubljana, ki je deloval med majem in julijem 2016. Zahvaljujem se Zavodu Nefiks in Simobilu za to izjemno možnost in priložnost.

Praksa je bila kratka. Želela sem si jo opravljati v računovodskem oddelku, vendar to zaradi zaupnosti podatkov ni bilo možno. Z veseljem sem seveda sprejela možnost opravljanja prakse v Simobilovi poslovalnici.

 

V treh dneh sem se spoznala z običajnim delom v poslovalnici. Kako je opremljena in kako je vsebinsko razdeljena. Usmerjala sem obiskovalce in s tem skrbela za zmanjšanje morebitnih čakalnih vrst.

Obiskovalcem sem pomagala pri plačilu položnic na plačilnem avtomatu, jim dajala napotke o najbližjem servisu, banki, menjalnici. V času prakse sem se urila v disciplini (urnik) in se športno udejstvovala (kolesarjenje). Moja zadolžitev je bilo tudi redno čiščenje razstavljenih telefonov, tabličnih aparatov in druge opreme v poslovalnici. Redno sem oddajala pošto na Pošto. Urila sem se v komuniciranju s strankami in z zaposlenimi.

Pridobila sem nova znanja in poznanstva. Tako Simobilova praksa kot tudi sodelovanje v Nefiks zaposlitvenem klubu in opravljanje administrativnih del znotraj njega so mi dali nov zagon in energijo za nadaljnje izboljšave na poti do zaposlitve.

*** 
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00