fbpx
Obiščite Karierni sejem MojeDelo.com in povečajte vaše zaposlitvene možnosti

| Zaposlovanje

Z naglico se približuje že 14. Karierni sejem MojeDelo.com. Izkoristite karierni dan in obiščite Cankarjev dom, 5. oktobra 2016, kjer boste lahko odkrili številne vsebine na temo iskanja zaposlitve in priprave zaposlitvenih dokumentov, da boste uspešni pri iskanju novega (prvega) delovnega mesta.

NEFIKS bo tudi TAM! z ZAPOSLITVENIMI REŠITVAMI!

Kaj je karierni sejem?

Karierni sejem je ena izmed aktivnih oblik iskanja zaposlitve. Gre za drugačen obisk – na sejmu se predstavljajo tista podjetja, ki v tem trenutku zaposlujejo ali pa že sedaj načrtujejo, da bodo zaposlovali v naslednjih mesecih. Obiskovalci sejma imajo tako odlično priložnost, da se predstavijo kadrovikom na stojnicah. Prav ste razumeli, razstavljavci so delodajalci, predstavljajo pa se obiskovalci – kandidati.

Karierni sejmi pa niso le stičišče med ponudbo in povpraševanjem, pač pa ponujajo širši vsebinski sklop aktivnosti, ki jih na sejmu lahko izkoristite – po navadi je večina storitev brezplačnih, zato jih je vredno izkoristiti in narediti korak naprej za svojo karierno pot. Storitve, ki jih lahko odkrijete na Kariernem sejmu MojeDelo.com so:
objava splosna31.Karierna predavanja

Karierna predavanja ponujajo globlji vpogled v trg dela, možnosti zaposlovanja in karierni razvoj. Prav tako so številna predavanja namenjena veščini iskanja zaposlitve – znanju, ki ga formalna izobrazba v takšni obliki ne ponuja. Ker je število mest na predavanjih po navadi omejeno, je potrebna prijava.

2.       Karierna svetovalnica – kakšen pa je vaš življenjepis?

Sodoben življenjepis, ki ga potrebuje iskalec zaposlitve, je prodajno pismo, ki ciljno osebo (kadrovika) prepriča, da bi o izdelku (paketu veščin, sposobnosti, znanj in želja posameznika) izvedel še več. Karierni svetovalci na sejmih pomagajo obiskovalcem, da pripravijo čim bolj učinkovit in grafično primeren življenjepis, s katerim lahko hitreje pridejo do razgovorov za zaposlitev.

3.Brezplačna psihometrična testiranja

Psihometrična testiranja so testi, ki bolj objektivno pokažejo osebnostne lastnosti in sposobnosti posameznika, ki se poteguje za prosto delovno mesto. Kadroviki jih uporabljajo kot orodja za globlji vpogled v posameznika kot osebo, ki bo sodelovala v njihovi delovni sredini.

4.Foto kotiček

Primerna slika je obvezen element življenjepisa. Žal si marsikdo ne more privoščiti profesionalnega fotografiranja, zato vam na kariernih sejmih ponujajo tudi to. Izkoristite priložnost in dobite primerno, poslovno fotografijo za vaš življenjepis.


Kako se pripraviti na sejem?

Največ s kariernih sejmov odnesejo tisti, ki se nanj pripravijo. Priprava pa ne pomeni le jutranje rutine in prihoda na prizorišče, pač pa se začne že nekaj dni prej.

Preden pristopite do stojnic podjetij, kjer bi radi delali, je smiselno, da do potankosti preučite morebitnega delodajalca. Raziskovanje vam pomaga tudi pri pripravi na vprašanja na razgovoru, hkrati pa boste zahteve podjetja lahko povezali z vami in vašimi kompetencami. Katera podjetja se bodo na sejmu predstavila in kakšen kader iščejo, si poglejte na spletni strani kariernega sejma.

Ko je vaš seznam podjetij pripravljen, zanje pripravite primeren življenjepis. Izberite funkcijski ali kronološki življenjepis, izpostavite pomembne veščine in znanja. Pomembno je, da vsak življenjepis prilagodite posameznemu podjetju. 

Na sejmu boste ugotovili, da bo isti dogodek obiskalo več kot 10.000 obiskovalcev. Časa, ki ga imate na razpolago, torej ni na pretek, saj mora vsak imeti priložnost, da se predstavi kadroviku. Priporočamo vam, da svojo predstavitev vadite. Na voljo boste imeli le nekaj minut, zato je pomembno, da jih znate izkoristiti.

Plonk listek – obkljukaj svoje aktivnosti pred sejmom:

-  Izbrali in raziskali ste podjetja, ki jih boste obiskali.

Pripravili in vadili ste svojo predstavitev za začetek pogovora.

-  Natisnjenih imate dovolj kopij življenjepisa in ostalih dokumentov, ki jih potrebujete za odličen nastop.

-  Pripravljena imate vprašanja za delodajalce.

-  Izbrali ste oblačila, ki so primerna za razgovor.

Plonk listek – obkljukaj svoje aktivnosti na sejmu:

-  Obiskal bom predavanja, ki me zanimajo.

-  Naredil bom načrt obiska stojnic.

-  Imam blok za zapiske, kamor si bom beležil/a svoje pogovore in pomembne izpostavitve po pogovoru s podjetjem.

Maja Radišek, MojeDelo.com


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00