fbpx
Prvi mesec ZKZM Novo Mesto

| Zaposlitveni klubi za mlade

Za nami je prvi mesec srečanj Zaposlitvenega kluba Novo mesto, ki se srečuje vsak torek med 17. in 19. uro. Poleg vodje, ga obiskuje sedem članov, od katerih so trije že dobili zaposlitev. Kljub temu, da ima vsak izmed nas drugačno izobrazbo in zaposlitvene cilje, smo prepričani, da nam bo s skupnimi močni uspelo priti do novih zaposlitvenih priložnosti.

 

V prvem mesecu smo spoznavali tako sami sebe kot tudi en drugega in Zavod Nefiks. Oblikovali smo zaposlitvene cilje in karierni načrt ter odkrivali svoje kompetence pri čemer nam je pomagala gostja Silva, ki ima leta neprecenljivih izkušenj, katere bo z nami podelila tudi v prihodnje. Na zadnjem srečanju smo oblikovali CV vizitke, ki nam bodo v pomoč na Kariernem sejmu v Ljubljani, katerega bomo obiskali skupaj. Bolj povezani ter polni novih idej za prihodnja srečanja in aktivnosti se že veselimo novih druženj in gostov.  

Pripravila: Zala J., vodja kluba

***

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00