fbpx
Prvi mesec ZKZM Koper

| Zaposlitveni klubi za mlade

Prvi mesec delovanja Zaposlitvenega kluba za mlade Koper
Koper, 17. 10. 2016


Zaposlitveni klub v Kopru nas obiskuje pet, vključno z vodjo kluba. Kljub manjšemu številu udeležencev delujemo dobro in smo med seboj zelo povezani in odkriti, predvsem pa redni obiskovalci ponedeljkovih srečanj.

V prvem mesecu naših srečanj smo se seznanili z načinom dela zaposlitvenega kluba in si individualno zastavili zaposlitvene cilje, ki so sicer zelo različni, saj udeleženci prihajamo iz različnih področij. Na srečanjih vsakokrat obravnavamo aktualno problematiko in naredimo različne vaje, ki nam jih pripravi naša vodja kluba Milena Finc in so zelo koristne pri razvoju kariere in iskanju zaposlitve. Na naša srečanja smo do sedaj povabili dve sodelavki iz kadrovske službe iz dveh različnih podjetij. Predstavile so nam njihov način dela pri izbiranju kandidatov za delo in nam svetovale, kako naj oblikujemo CV ter na kakšen način se predstavimo na razgovoru.

Obiskovanje zaposlitvenega kluba nam je v prvem mesecu delovanja prineslo marsikatero koristno informacijo, ki je pomembna pri iskanju prve zaposlitve.


Pripravila udeleženka kluba Petra Grmovšek, dne 17. 10. 2016.

***

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00