fbpx
Kolegica Ana navdušena nad mentorico!

| Kolegice

Na projekt Kolegice sem se prijavila iz čiste radovednosti, ne da bi slutila, kakšna čudovita izkušnja me čaka.

build relationships coworkersKo sem prič stopila v stik s skupino Kolegic, sem v prostoru začutila nek optimizem, da se s znanjem in voljo še da doseči svoje sanje. Seveda je imela vsaka Kolegica svoje sanje, ampak cilj vseh je bil najti pomoč, tisto stopničko, ki bi jo približala k uresničitvi lastnega cilja − najti delo, ki ga bo opravljala s strastjo!

V projektu sem dobila mentorico, ki mi je pokazala, kako in s kakšnimi rešitvami se ukvarjajo na meni želenem področju zaposlitve. Nad mentorico sem bila zelo navdušena. Najini sestanki so potekali v sproščenem vzdušju. Z vključitvijo v projekt Kolegice sem si pridobila tudi novo socialno mrežo in znanja, ki sem jih pridobila v okviru različnih delavnic na Zavodu Nefiks. To znanje mi bo vsekakor prišlo prav med iskanjem zaposlitve.

Pripravila: Ana

***

Projekt Kolegice je projekt Zavoda Nefiks, katerega namen je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve in študentkam višjih letnikov, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega sodelovanja z uspešnimi ženskami, ki postanejo njihove mentorice oz. Kolegice. V projektu se vsaka udeleženka poveže z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravlja o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu. Ob pomoči mentorice se udeleženke seznanjajo z delovnim okoljem, izbranim poklicem ter njegovimi zahtevami in specifikami, razvijajo pa tudi svojo zaposlitveno pismenost. Projekt financira: MOL, URSM in Embassy of the United States


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00