fbpx Nefiks
Petek, 27 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Novi premier proti sivi ekonomiji

Novi armenski primer se je zavezal k bolj strogim ukrepom v boju proti sivi ekonomiji. Nemogoče je okrepiti armensko gospodarstvo, če se ne bomo spopadli s pojavom sive ekonomije, meni novi premier Armenije Karen Karapetyan.
 
Kako učinkovit bo boj proti sivi ekonomij, bo pokazal čas. Potrebno pa je povzeti skrajne ukrepe, saj ne obstaja nobena druga možnost. Ne bomo uspeli v razvoju gospodarstvo zgolj s spremembami davčne politike, ugotavlja premier Karapetyan.armenia 655085 640
 
Ob tem se je dotaknil tudi vprašanja monopolov v državi. Meni, da ni vedno slabo, da obstajajo monopoli. Vprašanje je le, ali gre za naraven monopol ali ne, meni. Armenija ima namreč majhno gospodarstvo in eden od akterjev lahko hitro pridobi monopolen položaj, če deluje učinkovito. To je sprejemljivo, ko se zgodi na naraven, konkurenčni način, ne pa z ilegalno pomočjo uradnikov.
 
Obenem je premier ocenil tudi davčni sistem v državi in novosti, ki naj bi omejevale podjetnike. Povedal je, da gre za zelo zapleten sistem, ki ga bo potrebno spremeniti, vendar zaenkrat sam še ne pozna prave rešitve.

Vir: Armenpress

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

logo 50 odtenkov sive ekonomije