fbpx
Drugi mesec delovanja ZKZM Maribor

| Zaposlitveni klubi za mlade

Kot blisk je minil že drugi mesec skupnega druženja udeleženk Zaposlitvenega kluba Maribor.

Sedaj se klubovke že dobro poznamo in smo postale prave medsebojne zaupnice, saj delimo podobne težave, se bodrimo in podpiramo. Drugi mesec smo posvetile predvsem iskanju potencialnih delodajalcev in načrtovanju delavnic. Po nekaj neuspešnih kontaktih smo že skoraj obupale, nato pa nam je konec meseca prinesel žarek upanja, saj smo ugotovile, da obstajajo posamezniki, ki si resnično prizadevajo pomagati mladim iskalcem zaposlitve, ki so šele na začetku svoje kariere. Kar naenkrat so naši novembrski torki zapolnjeni, tako da se polne upanja in pričakovanj veselimo novega meseca. Verjamemo, da bo mesec november naša odskočna deska, ki nas bo pripeljala še korak bližje
k zaposlitvi, kar nam daje še večjo motivacijo in zagon za nadaljnje aktivnosti.

ZKZM MB opt


AVTORICA: Lili R.

***
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00