fbpx
Novomeški zaposlitveni klub pripravil Kolo sreče za otroke

| Zaposlitveni klubi za mlade

Člani Zaposlitvenega kluba Novo mesto smo organizirali podjetno aktivnost z naslovom Kolo sreče za otroke.

  rsz dsc 03071 rsz 1dsc 0314

 

 

 

 

 

 

 

 

Ker se je zunaj že ohladilo, smo v vodstvu Novomeške Qlandie zaprosili za prostor in stojnico, posodili pa so nam tudi kolo sreče. Na kolo sreče smo nalepili slikice različnih živali in zraven pripisali naloge (npr. oponašaj žival, zapoj pesmico, naredi počep…). Različna podjetja smo prosili za pomoč pri izvedbi, odzvala so se podjetja Qlandia Novo mesto, NLB poslovalnica Kandija, Občina Šmarješke Toplice, Dolenjski list ter Mladinska knjiga. Vsem sponzorjem se zahvaljujemo.

DSC 0311 opt

Naša podjetna aktivnost je potekala 12. novembra 2016 med 9. in 12. uro na hodniku Qlandie v Novem mestu. Na aktivnosti sva bili prisotni članici Živa in Maja, ter naša vodja Zala. Otroci so vrteli kolo sreče in opravljali naloge v zahvalo pa so prejeli nagrado. Delili smo tudi bombone in piškote. S tem pa smo zbirali prostovoljne prispevke za naš zaključni dogodek. Aktivnost je potekala uspešno, saj smo zbrali 72€.
Za zaključni dogodek bomo v decembru pripravili »zmenkarije« s potencialnimi delodajalci, sledilo pa bo še neformalno druženje ob pogostitvi. Tako bomo razširili mrežo poznanstev in navezali bolj konkretne stike z želenimi delodajalci.


Zapisala: klubovka Maja


***
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00