fbpx
Delavnica "Namigi za uspešen razgovor za službo"

| Zaposlitveni klubi za mlade

Člani Zaposlitvenih klubov Novo mesto in Ljubljana so združili moči pri organizaciji dogodka »Namigi za uspešen razgovor za službo«, delavnico pa je izvedel behaviorist in strokovnjak telesne govorice Aljoša Kous. Med vsem ostalim, kar počne v življenju, pa sodeluje tudi na portalu Your CV project, kjer smo ga tudi našli :)

Skupaj smo šli skozi osnovne značilnosti telesne govorice - kaj nam le-ta lahko pove, na kaj biti pozorni pred/med/po razgovoru za neko delovno mesto in kako lahko vsaj približno razberemo neverbalne komunikacijske znake kadrovikov na razgovoru.

»Velikokrat se zgodi, da vam pred razgovorom v podjetju prijazni asistenti ponudijo pijačo. Kaj ponavadi izberete? Ste vedeli, da je najbolj »praktična« pijača, ki si jo lahko zaželite, v resnici čaj? Dokler se ne ohladi in ga lahko sploh popijete, imate dragocen čas za kramljanje s kadrovikom, tudi če je uradnega dela razgovora že konec. Navdušite ga!«

Z nekaj krajšimi vajami smo preizkusili, kako povezati svoje pozitivne in negativne osebnostne lastnosti s svojimi prioritetami v življenju v krajši, smiseln sestavek, s katerim lahko delodajalcu odgovorimo na slavno vprašanje »povejte nam nekaj o sebi«.

Pogovarjali smo se tudi o motivacijskem pismu – katere elemente mora vsebovati, s čim pritegniti kadrovikovo pozornost in kako najbolje izkoristiti prazen list papirja pred vami, da vam prinese vašo prvo in najboljšo službo. Pogosta napaka je namreč ravno ta, da poskušamo z motivacijskim pismom kadroviku dokazati, kaj vse smo pripravljeni zanje storiti, pozabljamo pa nase, na svojo osebnostno rast ter na to, kaj želimo z delom v podjetju dejansko doseči. Na dogodku so se članom novomeškega in ljubljanskega ZKZM pridružili tudi udeleženci projekta Nefiks zaposlitvene rešitve.

ZKZM event

Na dogodku so se članom novomeškega in ljubljanskega ZKZM pridružili tudi udeleženci projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, posebna gostja večera pa je bila kadrovnica Tea Petančič, ki je prav tako ponudila nekaj zanimivih informacij in se strinjala z Aljošo glede njegovih namigov.

Hvala Aljoša, hvala Tea!

Pripravila: Veronika J.

***

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani. Projekt financira: URSM in Si.mobil z blagovno znamko Orto


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00