Nefiks
Ponedeljek, 23 April 2018

Znaš, nauči drugega - skupaj do cilja

Vabimo vas na delavnice medgeneracijskega sodelovanja, ki jih skupaj izvajata Zavod Nefiks in Združenje Slovenska univerza za tretje življensko obdobje. Namen delavnic je vzpostavitev medgeneracijskega sodelovanja, kjer si bodo mladi postavili zaposlitveni cilj in starejše seznanjali z uporabo novih tehnologij in družbenih omrežij. Mlajši iskalci zaposlitve se bodo skupaj s starejšimi študenti učili postavljanja ciljev, oblikovanja načrta za doseganje ciljev in premagovanja ovir na tej poti.

 Program medgeneracijskega prenosa znanja bo obsegal 6 srečanj po 2 pedagoški uri. Prvo srečanje bo potekalo v četrtek, 9.2.2017 ob 13.00 uri na Univerzi za tretje življenjsko obdobje, Poljanska cesta 6, 1000 Ljubljana (1. nadstropje, predavalnica 7).

Teme srečanj:

1 Spoznavno / predstavitveno srečanje - Prednosti in ovire gibanja Znaš - nauči drugega
2. Postavljanje ciljev - kako si jih postavimo in kako si pri tem lahko medsebojno pomagamo
3. Pot do doseganja cilja - akcijski načrt
4. Deležniki in socialna mreža – kdo mi lahko pomaga
5. Premagovanje ovir in kreativno razmišljanje - “out of the box”
6. Vrednotenje načrta in ocena izvajanja načrta

bd10d4

 Izkušnje s podobnih delavnic so pokazale, da ima tovrstno sodelovanje za vse vključene doprinos: mladi vnašajo energijo in znanje s področja novih tehnologij, starejši pa življenjsko modrost in izkušenost, sposobnost prepoznavanja bistvenega in vspodbudo.

Proces prenosa znanja in učenja bo potekal v medgeneracijskih parih. Sodelovanje je brezplačno, potrebne so predhodne prijave.

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest oziroma do ponedeljka, 6.2.2017. Vljudno vabljeni!