Nefiks
Sobota, 23 Junij 2018

Majski napovednik

Mesec maj bo tudi letos zelo pester in zanimiv. Poglejte si kje vse se vidimo, kje vse lahko sodelujemo in kje vse lahko dobiš nova znanja. Naš koledar je že kar zapolnjen, zapolni ga tudi ti.

koledar maj 2017


6. MAJ – Zlektoriraj se
Za vse, ki imate težave pri oblikovanju slovnično pravilnih besedil (sploh pomembno pri življenjepisih!) se lahko prijavite na delavnico 'Zlektoriraj se', ki se bo izvajala na sedežu Zavoda Nefiks (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana). Več o delavnici in prijave:

gumb

9. MAJ – Mladinstival
Letošnji namen Mladinstivala je združiti vse ključne akterje mladinskega sektorja na enem mestu za promocijo mladinskega dela in njegovih učinkov ter pomena neformalnega učenja in spodbujanja razprave z mladimi in akterji mladinskega dela o prihodnosti Evrope. Dogodek bo potekal od 10.00 ure dalje na Gospodarskem razstavišču. Zavod Nefiks pa bo na svoji stojnici pripravil tudi pestre vsebine in interaktivne igre.

11. MAJ – Zakaj mi na razgovoru večkrat spodleti
Se je tudi tebi že zgodilo, da dlje od razgovora pač ni šlo? Mi ti razkrijemo zakaj in ti pomagamo, da boš na razgovoru suveren/a in posledično prej zaposljiv/a. Delavnica se bo izvajala na sedežu Zavoda Nefiks (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana). Več o delavnici in prijave:

gumb

13. MAJ – Usposabljanje za prostovoljce
Usposabljanje je namenjeno mladim in mladinskim delavcem, ki bi se želeli usposobiti za nudenje opore mladim pri kariernem razvoju. Osredotočili se bomo predvsem na delo z dijaki, ki še iščejo svojo pot in z mladimi, ki že iščejo zaposlitev. Velik del usposabljanja pa bomo namenili tudi metodam dela s skupino. Usposabljanje bo potekalo v prostorih Zavoda Nefiks v Ljubljani v soboto, 13. maja od 9.00 - 15.00 ure

gumb

15. MAJ – S prstom po zemljevidu … ali Erasmus + (v okviru TVU)
Prepoznaš vse svoje Evropske priložnosti? Predstavili bomo mednarodne priložnosti za mlade, še posebej pa se bomo ustavili pri priložnostih v Erasmus+ programu. Delavnica se bo izvajala na sedežu Zavoda Nefiks (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana). Vstop prost!

gumb

16. MAJ – Veseli dan prostovoljstva
Zakaj sploh prostovoljstvo? Ker dobiš priložnost, da se izkažeš v organizaciji v kateri deluješ, v svojem lokalnem območju, dobiš novo socialno mrežo, dobiš referenco, ki jo lahko predložiš svojemu življenjepisu (vpis v e-Nefiks), ker delodajalci raje zaposlijo aktivne mlade, ker dobiš izkušnje, zagon in (samo)zavest, da znaš in zmoreš. In, ko imaš tak pogled nase in svoje delo, tudi bolj suvereno zastopaš sebe na zaposlitvenem razgovoru. Veseli dan prostovoljstva se bo odvil na Prešernovem trgu od 13. ure naprej in na njem lahko najdeš tudi Zavod Nefiks s svojo stojnico.

17. MAJ – Parada učenja
Se bo letos odvijala na Kongresnem trgu od 10.00 ure dalje. Namenjen je promociji vseživljenjskega učenja in na njem bomo prisotni tudi z našo stojnico, kjer bomo predstavljali naše projekte, izvedli zabavno aktivnost in na voljo z informacijami. Lepo vabljeni!

18. MAJ – Govorim svetovno (v okviru TVU)
Delavnica namenjena predstavitvi sebe v 5 različnih svetovnih jezikih. Delavnica se bo izvajala ob 19.00 uri v sklopu Nefiks jezikovnih klubov, na sedežu Zavoda Nefiks (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana). Potrebne so predhodne prijave na nefiks@nefiks.si, zadeva: ''Govorim svetovno''. Vstop prost!

22. MAJ – Predstavitev programa Karierni klubi ob vafljih
Vse, ki so zainteresirani za sodelovanje pri programih kariernega razvoja mladih (karierni tabor, karierni dan, klubi,...) vabljeni v ponedeljek 22. maja ob 17.00 na prvo srečanje, kjer bomo podrobneje predstavili porgram in se z vsakim dogovorili kam in kako se bo vključil. Srečanje bomo popestrili z vaflji. Vstop prost!

gumb

23. MAJ – Znajdi se v svetu (v okviru TVU)
Delavnica je zaprtega tipa in se bo izvajala v okviru Nefiks jezikovnih klubov. Potekala bo v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu. Na delavnici se bomo udeleženci naučili v angleškem jeziku predstaviti oz. znajti kot turist v svetu.