fbpx
Karierni razvoj mladih na Zavodu Nefiks

| Kariera

Na Zavodu Nefiks mladi težimo k spodbujanju kariernega razvoja mladih. Z namenom nudenja karierne orientacije in možnosti razvoja kompetenc kariernega vodenja izvajamo različne aktivnosti po vsej Sloveniji v vseh letnih časih po metodologiji, ki smo jo razvili v zadnjih letih.

 

KARIERNI KLUBI
Karierni klub je skupina 8 do 15 dijakov, ki se ob spremstvu vodje kluba tri mesece udeležuje enotedenskih srečanj. Le-ta vključujejo različne delavnice na temo kariere, povezovanje z bivšimi dijaki, kateri delijo svoje izkušnje (nadaljnje izobraževanje, iskanje zaposlitve), ter odkrivanje interesov in prepoznavanje lastnih kompetenc. Srečanja sooblikujejo dijaki, ki so spodbujani k razvijanju lastnih idej in aktivnemu vključevanju. V okviru srečanj se lahko organizira različne dogodke, obiske ustanov itd.

Vodje kariernih klubov ste lahko študentje ali pa dijaki sami. Za vašo strokovno podkovanost in vsestransko pomoč pri vodenju kluba in izvajanju vseh aktivnosti poskrbimo na Zavodu Nefiks, kjer pripravimo predhodno usposabljanje in vso potrebno gradivo, prav tako pa se vse vodje oz. izvajalci klubov iz vseh krajev redno srečujejo na sestankih preko Skype konferenc, na katerih delijo svoje izkušnje z vodenjem in ideje za nadaljnje delo z dijaki.

NEFIKS KKN 650x320


Vodja kluba na ljubljanski srednji šoli Tina Avguštinčič nam je na vprašanje, kaj njej osebno prinese vodenje kluba in kaj meni, da prinese dijakom, odgovorila:
“Za sodelovanje v kariernih klubih sem se odločila, ker želim pridobiti čim več izkušenj v delu z ljudmi, saj me to veseli. Vodenje kariernega kluba mi pomaga pri spopadanju s tremo med nastopanjem. Želela sem se preizkusiti tudi v delu z dijaki, glede na to, da sem do sedaj delala le z otroki. Dijaki v kariernih klubih pa zares spoznajo pomembnost karierne orientacije in vsaj delnega načrtovanja svoje prihodnosti, spoznavajo poklice in se seznanijo s tem, kje lahko iščejo informacije o nadaljnjem izobraževanju.”

POLETNI KARIERNI TABOR
Si dijak in si želiš del poletja preživeti ob druženju z vrstniki, s katerimi boš odkrival svoje interese, kompetence in si deloma začrtal svojo karierno pot? Vabljen na POLETNI KARIERNI TABOR, ki bo potekal 29. 8. do 31. 8. Na tridnevnem druženju boš deležen različnih kariernih delavnic, ki jih bodo izvajale za to usposobljene vodje, ki svoje znanje redno nadgrajujejo tako doma kot v tujini. Pridruži se nam in ugotovi, kaj te zanima, v čem si dober, kaj znaš in česa bi se rad še naučil. Več informacij o letošnji lokaciji objavimo kmalu, za dodatna vprašanja pa nas lahko kontaktiraš na kariera@nefiks.si ali na 040 698 915.

KARIERNI DAN
Nefiks karierni dan je vseslovenski dogodek, ki poteka po srednjih šolah. Na ta dan se na šolah z izvedbo različnih aktivnosti oz. delavnic na temo kariernega razvoja spodbuja zgodnje razmišljanje o nadaljnjem izobraževanju dijakov in o njihovih kariernih poteh. Za nami sta že dva uspešno izvedena karierna dneva, oba pa sta potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja. Trenutno se že pripravlja tretji Nefiks karierni dan, ki se bo odvil 1. februarja 2018. Vse šole tudi tokrat vabimo, da se nam pridružite in prispevate k ozaveščanju o pomembnosti kariernega načrtovanja.

Pri vseh naštetih aktivnostih lahko sodeluješ kot izvajalec ali kot udeleženec tudi ti. Vse, ki bi se nam želeli pridružiti pri izvajanju kariernih aktivnosti, vabimo, da se oglasite na Zavodu Nefiks (Ob dolenjski železnici 12, Ljubljana) ali nam pišete na kariera@nefiks.si.

 

Zapisala: Mateja K.
Foto: arhiv Zavoda Nefiks


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00