fbpx
Nefiksova popotnica osnovnošolcem in dijakom ob 1. šolskem dnevu: Šola je pot, in ne cilj!

| Aktualno

Zavod Nefiks ob 1. šolskem dnevu želi vsem učencem, učiteljem in staršem obilo uspehov in močno voljo pri premagovanju vseh ovir na izobraževalni poti. Ob pričetku šole učencem sporočajo, da je izobraževanje pot do cilja in ne cilj sam po sebi, zato naj ne zapostavljajo priložnosti, ki se jim odpirajo skozi neformalno izobraževanje. Človekove osebnosti, ki je pri vsem skupaj ključna, ne oblikuje zgolj šola, temveč cela paleta dejavnosti ob katerih mladi lahko razvijejo in preizkušajo svoje talente. In ker je razvijanje lastne identitete, talentov in sposobnosti najboljše razvijati v družbi, jih vabijo v brezplačne Nefiks karierne klube.

Po počitnicah se v šolske poti spet vračajo osnovnošolci in dijaki. Mladi bodo tako spet eno leto nabirali znanje in sklepali prijateljstva. NEFIKS 1september PRizjava 1Alenka Blazinšek strokovna vodja Zavoda Nefiks poudarja, da: »naj mladi ne pozabijo na neformalne oblike izobraževanja in medsebojno pomoč. Naj bodo radovedni in raziskujejo ter razvijajo svoje talente, saj je kariera mnogo več kot le znanje - pomembno je, v kakšne osebnosti se bodo mladi izoblikovali!«

Na Nefiksu, družbeno-odgovorni mladinski organizaciji, si že leta prizadevajo za pomoč mladim na poti osamosvojitve in uspešne karierne poti, tako tudi letos odpirajo vrata do novih priložnosti za učenje in številnih izkušenj z že dobro poznanim in uspešnim, brezplačnim projektom – Nefiks karierni klubi. Sodelovanje je odlična priložnost za vse mlade, ki si želijo okrepiti individualne kompetence, pridobiti izkušnje timskega dela in novega strokovnega znanja ter razviti socialno mrežo. »S čisto malo spodbude lahko dobimo veliko idej.

NEFIKS 1september PRizjava 2

Z malo več spodbude pa lahko ideje uresničimo,« pravi dijakinja Tina. Raper Zlatko, ki pa je za Nefiks karierni dan, pripravil posebno skladbo pa v njej dodaja: »Čaka vas uspeh«, ki pa ne pride sam po sebi, ampak, z razvojem talentov, ter obilo poguma.
Več informacij, ki jih lahko dobijo dijaki, ki jih zanima sodelovanje v Nefiks kariernih klubih je na www.talentiran.si.
Ljubljana, 31.8.2017

***
Kontaktna oseba: strokovna vodja Zavoda Nefiks – Alenka Blazinšek.  Informacije o projektu Nefiks karierni klubi so dostopne na: www.talentiran.si ali telefonski številki 040 698 915.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00