fbpx
Ob zaključku mednarodnega projekta Show Your Own Gold

| Show Your Own Gold

Projekt Show Your Own Gold je bil triletni mednarodni projekt, ki smo ga skupaj soustvarjali s partnerji iz Nemčije, Španije, Velike Britanije, Romunije in Portugalske.
Projekt se je osredotočal na digitalne predstavitve mladih na trgu dela. V projektu smo razvili program in skupinam mladih preko delavnic pomagali pri razvijanju digitalnih kompetenc. Mladi so s pomočjo mentorjev pripravili lastne digitalne predstavitve in obenem izboljšali zvoje znanje.

Partnerji smo skupaj zastavili okviren program, nato pa je vsaka država razvila svoje metode.

V Nemčiji so mladi s pomočjo fotografij povedali svojo zgodbo in na ta način opisali svoje prednosti, aktivnosti v katerih uživajo in svoje idole.

SYOG 1 2SYOG 2 2

V Španiji so mladi na nekoliko drugačen način raziskovali fotografijo in njeno uporabnost pri lastni predstavitvi.

V Sloveniji so mladi izdelovali CV-je s pomočjo infografik in pripravili kratke predstavitvene videje.

SYOG 3 2

V Romuniji so udeleženci posneli kratke videje in na ta način ustvarili lastne predstavitve.

Na Portugalskem so se mladi predstavili s pomočjo kratkih video posnetkov in fotografij.

V Veliki Britaniji pa so se osredotočali na digitalno identiteto posameznika na spletu in preizkusili različna orodja za pripovedovanje zgodb.


Skupaj s partnerji smo ob koncu dogodka pripravili mednarodni dogodek, na katerem smo predstavili naše delo in ugotovitve ter predloge za nadaljnje delo. Dogodek je potekal 6. julija 2017 v Barceloni, v Španiji. Urnik si lahko ogledate tukaj: https://esbrina.eu/en/portfolio/rethinking-pre-vocational-education-to-support-young-europeans-on-their-way-from-school-to-work-3/ .

SYOG 4 2

Več informacij o podameznih delavnicah, ki so jih pripravili partnerji in zaključke, ki smo jih naredili v projektu lahko spremljate na uradni spletni strani projekta: http://www.trainingforgold.eu/ .

pasica SYOG


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00