fbpx Nefiks
Četrtek, 25 Februar 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Ob zaključku mednarodnega projekta Show Your Own Gold

Projekt Show Your Own Gold je bil triletni mednarodni projekt, ki smo ga skupaj soustvarjali s partnerji iz Nemčije, Španije, Velike Britanije, Romunije in Portugalske.
Projekt se je osredotočal na digitalne predstavitve mladih na trgu dela. V projektu smo razvili program in skupinam mladih preko delavnic pomagali pri razvijanju digitalnih kompetenc. Mladi so s pomočjo mentorjev pripravili lastne digitalne predstavitve in obenem izboljšali zvoje znanje.

Partnerji smo skupaj zastavili okviren program, nato pa je vsaka država razvila svoje metode.

V Nemčiji so mladi s pomočjo fotografij povedali svojo zgodbo in na ta način opisali svoje prednosti, aktivnosti v katerih uživajo in svoje idole.

SYOG 1 2SYOG 2 2

V Španiji so mladi na nekoliko drugačen način raziskovali fotografijo in njeno uporabnost pri lastni predstavitvi.

V Sloveniji so mladi izdelovali CV-je s pomočjo infografik in pripravili kratke predstavitvene videje.

SYOG 3 2

V Romuniji so udeleženci posneli kratke videje in na ta način ustvarili lastne predstavitve.

Na Portugalskem so se mladi predstavili s pomočjo kratkih video posnetkov in fotografij.

V Veliki Britaniji pa so se osredotočali na digitalno identiteto posameznika na spletu in preizkusili različna orodja za pripovedovanje zgodb.


Skupaj s partnerji smo ob koncu dogodka pripravili mednarodni dogodek, na katerem smo predstavili naše delo in ugotovitve ter predloge za nadaljnje delo. Dogodek je potekal 6. julija 2017 v Barceloni, v Španiji. Urnik si lahko ogledate tukaj: https://esbrina.eu/en/portfolio/rethinking-pre-vocational-education-to-support-young-europeans-on-their-way-from-school-to-work-3/ .

SYOG 4 2

Več informacij o podameznih delavnicah, ki so jih pripravili partnerji in zaključke, ki smo jih naredili v projektu lahko spremljate na uradni spletni strani projekta: http://www.trainingforgold.eu/ .

pasica SYOG