fbpx
Vabilo na posvet in vstop v mrežo za karierni razvoj mladih

| Načrtovanje kariere

Na Zavodu Nefiks organiziramo posvet o karierni orientaciji in poklicih prihodnosti, s katerim želimo spodbuditi srednješolce, profesorje, svetovalne delavce, starše in vse druge, ki se ukvarjajo s kariernim razvojem, k razmišljanju o poklicni poti in kariernem razvoju mladih ter usmeritvi v poklice prihodnosti.

Na dogodku si želimo zasnovati mrežo za karierno orientacijo, s katero bi se povezali akterji na tem področju, si izmenjevali informacije, organizirali karierne dogodke ter se med seboj promovirali. Obravnavana tematika je v današnjem času zelo pomembna, skupaj pa jo lahko naredimo bolj splošno prepoznavno.

Želimo si, da bi skupaj z vami razmišljali, na kaj vse mora biti mlad človek pozoren, ko se odloča za študij in bodoči poklic. Ob tem se nam zdi pomembno dotakniti se tudi poklicev prihodnosti. Zaradi tehnološkega razvoja se že pojavljajo potrebe po novem znanju, preoblikujejo se obstoječa delovna mesta, pojavljajo pa se tudi novi poklicni profili. Ta tematika je prvenstveno pomembna za mlade, predvsem dijake, saj so prav oni tisti, ki bodo zasedli delovna mesta, ki danes sploh še ne obstajajo.


Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 30. novembra med 11.00 in 13.30 na posvetu, ki bo potekal v Kristalni palači v Ljubljani.

Program posveta:

11.00 Uvodni pozdrav in nagovor Alenke Blazinšek Domenis (Zavod Nefiks) in Nevenke Oštarjaš (podjetje IBM Slovenija)

11.15 Predavanje o kompetencah, ki bodo v prihodnosti pomembne za zaposlitev (Klara Zavrl, Agencija Competo)

11.40 Okrogla miza, na kateri bodo sodelovali:

  • dijak (Ciril Cerovšek, Dijaška organizacija Slovenije)
  • svetovalna delavka (Špela Potočnik, Gimnazija Želimlje)
  • ravnatelj (Gregor Deleja, Gimnazija Celje Center)
  • strokovnjaki z Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije (Marko Zupančič-strokovnjak za trg dela, Julija Pirnat-vseživljenjska karierna orientacija)
  • predstavnik OZS v Svetu za visoko šolstvo (Dare Stojan)
  • predstavnica podjetja IBM Slovenija (Nevenka Oštarjaš)

12.40 Diskusijska kavarna (skupaj z vami bomo poskušali pridobiti koristne izsledke glede tega, kako še naprej, a bolj kakovostno ozaveščati in usmerjati mlade na poti do njihovega bodočega poklica)

13.30 Zaključek

Zaključke posveta bomo posredovali naprej na višje inštance, zato se nam pridružite in povejte svoje mnenje, kako lahko mladim še naprej kakovostno pomagamo pri sprejemanju odločitev!
Vljudno vabljeni!
Zavod Nefiks

Posvet o kariernem razvoju mladih

gumb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00