Nefiks
Ponedeljek, 24 Junij 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mednarodni klubi Nefiks

Tudi ti iščeš priložnosti za skok v tujino?
Na Zavodu Nefiks bomo v januarju začeli z Mednarodnimi klubi Nefiks. Klubi bodo potekali v 3 različnih regijah, namenjeni pa bodo mladim do vključno 29. leta starosti, ki si v letu 2018 želijo pridobiti mednarodno izkušnjo.
gumb

Naš cilje je, da s tovrstnimi pridobljenimi izkušnjami pripomoremo k povečanju zaposljivosti mladih. Klub bo potekal 1-krat na teden na 12. zaporednih srečanjih. Na vsakem srečanju bomo skupaj preučili določeno temo, ki zadeva načine zaposlitve v državah EU, mladinske izmenjave, kako se nanje prijavimo, kakšen življenjepis je pri tem potreben, povedali bomo kaj so EPSO testi, kako se lahko zaposlimo ali najdemo prakso znotraj NVO v EU in več o zaposlitvenih agencijah v EU.

Mednarodni klubi 2
Cilj srečevanj je, da bodo udeleženci s pomočjo pridobljenega znanja do konca naših srečanj znali pripraviti osebni akcijski načrt, ki jih bo pripeljal do željene izkušnje v mednarodnem okolju. Pri vsem tem nam bodo pomagali gosti, ki bodo z udeleženci podelili svoje izkušnje in predstavili, kako so se sami začeli udejstvovati v mednarodnem okolju.

Mednarodni klubi 5
Pri vsem delu se bomo posluževali metod neformalnega izobraževanja, kar pomeni, da bodo sami udeleženci predhodno lahko vplivali na teme in potek klubov in kar je najpomembneje, soustvarjali naša srečanja! Med glavnimi načeli zavoda Nefiks je timsko delo in aktivna participacija, kar bo v praksi pomenilo, da se bomo tekom naših srečanj učili drug od drugega in izmenjevali vloge učiteljev in učencev ter skupaj ustvarjali srečanja!

Mednarodni klubi 3
Vzemite zalet in skočite v tujino!

gumb

Vir fotografij: arhiv Zavoda Nefiks in Pixabay.