fbpx
Tabu in hitri zmenki

| Jezikovni klubi

V sredo, 22. 11. 2017, smo se v Celju ponovno sestale v jezikovnem klubu. Kot uvod v naše srečanje smo začele z igro tabo, ki je bila tematsko povezana s prejšnjim in tokratnim srečanjem, tj. poklici in zaposlitvijo. Ena izmed udeleženk je izbrala eno karto, na kateri je bila zapisana beseda, le-to so morale preostale udeleženke ugotoviti na podlagi opisa, pri čemer pa so bile nekatere besede 'prepovedane' oziroma jih pri opisu ne smemo uporabiti.

Temu je sledilo delo v dveh skupinah – iskalke zaposlitve in delodajalke. Obe skupini sta se ukvarjali s tem, kaj so primerna ali neprimerna vprašanja in pogovori na zaposlitvenih razgovor. Srečanje smo zaključile z zmenki… hmmmm … ne tistimi pravimi zmenki, pač pa hitrimi zaposlitvenimi zmenki. Dekleta so bila postavljena v situacijo, kjer so morala znajti po svoje in brez priprave zgolj govoriti po angleško. Na koncu smo ugotovile, da je lahko tabu prav pozitiven, hitri zmenki v angleščini pa noben bav-bav. Vse to je lahko pravzaprav zelo zabavno :)

JK Celje hitri zmenki3

Zapisala: Tamara Kovačič

Foto: arhiv jezikovnega kluba Celje


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00