fbpx
Vlak potencialov za mlade iskalce zaposlitve

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Sodelavci, prijatelji Zavoda Nefiks in udeleženci Nefiks zaposlitvenih rešitev smo leto začeli v prijetnem vzdušju. V Ljubljani smo se vkrcali na vlak, s katerim smo se peljali do Škofje Loke. Tam smo obiskali prostore e-študentskega servisa, Zavoda Tri in Društva Sožitje, kjer smo izvedeli več o njihovem delovanju.

Vlak potencialov 1

Dobili smo se kar pod uro.

Zveza Sožitje pod sabo združuje veliko število društev po vsej Sloveniji, njeni programi pa so namenjeni usposabljanju, izobraževanju, opolnomočenju, in ohranjanju zdravja oseb z  motnjami v duševnem razvoju, pa tudi njihovih družinskih članov. Zavod Tri na drugi strani spodbuja, organizira in izvaja trajnostne skupnostne prakse na Loškem, Gorenjskem ter širše. Med drugim je odgovoren tudi za postavitev začasne Aleje znamenitih Škofjeločank leta 2015.
Vlak potencialov 4Obiskali smo tudi e-študentski servis, ki nam je posredoval uporabne informacije o aktualnih delovnih mestih.

Po odličnem kosilu smo se z vlakom odpeljali nazaj proti Ljubljani, pod bundami pa so nas še dodatno grele naše nove Nefiks majčke, ki zdaj v vseh barvah oznanjajo, da smo #mladiinkompetentni.

Vlak potencialov 2Nefiks časopis

Glavni namen dogodka je bila promocija Nefiks zapslitvenih rešitev, zato smo na vlaku razdelili tudi naše nove Nefiks časopise, v katerih piše vse o projektu. Če vas o njem zanima več, vam jih lahko vedno pošljemo, skupaj z Nefiks tutorjem, ki vam bo o njem pojasnil več ali pa se v projekt kar vključite. ;)


***
nzr pasica


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00