fbpx
Karierni razvoj mladih programerjev = IT Launch Box mentorska platforma

| IT Launch Box

Se želiš zaposliti v IT podjetju ali razmišljaš o svojem IT podjetju? Bi želel_a ob tem podporo mentorja ali mentorice, ki že ima izkušnje s tega področja?

Pridruži se IT Launch Box mentorskemu programu.

gumb

IT launc box logo
V okviru Erasmus+ projekta IT Launch Box vabimo k prijavi na mentorsko platformo mlade (študente višjih letnikov, iskalce zaposlitve), ki jih zanima programiranje in IT svet ter si želijo razviti kariero v IT-sektorju. Ponujamo brezplačno priložnost za vzpostavitev spletnega mentorskega odnosa z izkušenim programerjem ali podjetnikom.


O projektu:
Glavni cilj projekta je razvoj IT in podjetniških kompetenc ter povečanje zaposljivosti mladih udeležencev. Projekt se izvaja v sodelovanju organizacij iz sedmih držav (Romunije, Grčije, Makedonije, Poljske, Španije, Portugalske in Slovenije).

Mentorski proces je v projektu namenjen razmišljanju o zaposlitvenih možnostih mentoriranca in njegovemu nadaljnjemu kariernemu razvoju v IT-sektorju. Projekt se bo predvidoma zaključil v aprilu, mentoriranje pa bo načeloma potekalo od enkrat do dvakrat mesečno preko spleta (po dogovoru z mentorjem.

Pogoji za mentorirance:
1. Sposobnost osnovnega programiranja (ne glede na programski jezik),
2. starost do 30 let,
3. želja po zaposlitvi v IT-sektorju.

IT Launch box mentoriranci 2

Kako bo potekal mentorski proces?
Celoten projekt poteka preko spletne platforme IT Launch Box. Zainteresirani se do 2. februarja prijavijo preko portala e-Nefiks. Ko so sprejeti, si na spletni platformi ustvarijo profil, v katerega vnesejo osebne podatke. Podobno svoj profil oblikujejo tudi mentorji.

Platforma nato na podlagi profilov generira stopnjo ujemanja med mentorji in mentorirancem ter slednjemu predlaga tri mentorje, s katerimi ima največje ujemanje. Mentoriranec nato na spletni platformi kontaktira željenega mentorja in ga prosi za mentorstvo. Mentorji lahko prošnjo zavrnejo, mentoriranec pa v tem primeru išče novega mentorja. Nekateri mentorji so profesionalni programerji, nekateri pa podjetniki z dobrim vpogledom v možnosti na trgu dela.

Mentoriranje poteka v slovenščini, lahko pa tudi v tujem jeziku, če bo mentorski proces potekal z mentorjem iz katere izmed partnerskih držav. Sama interakcija med mentorjem in mentorirancem poteka preko Skype pogovorov, za dogovarjanje o možnih skupnih terminih pa je na voljo tudi spletni klepet na sami spletni platformi. Tam se nahaja tudi koledar, v katerega mentor ali mentoriranec vnese predlog termina za sestanek, drugi pa nato ta termin sprejme ali zavrne. Pogovor je lahko prepuščen zanimanjem in vprašanjem mentoriranca ali pa mentorjevim poudarkom in priporočilom.

Koliko časa trajajo mentorska srečanja?
Odvisno od razpoložljivosti mentorja in potreb mentoriranca. V celotnem obdobju mentoriranja (v okviru treh mesecev) je zaželjeno, da je mentoriranec s svojim mentorjem v stiku preko Skype pogovorov vsaj šest ur. V koliko terminih in kdaj to poteka, pa je povsem prepuščeno dogovoru posameznega mentoriranca in mentorja.

IT Launch box mentoriranci 1


Če želiš brezplačno postati mentoriranec na IT Launch Box platformi, se prijavi na portalu e-Nefiks:

gumb

Rok za prijavo: 22. maj 2018.

Če imaš v zvezi z mentorsko platformo kakršnokoli vprašanje ali pomislek, to lahko sporočiš na spodnji e-naslov in hitro dobiš odgovor.
Osnove programiranja pa lahko razviješ preko spletnega BootCampa.
Kontaktni e-naslov: tadej.kosmerl@nefiks.si.

IT launchBox pasica


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00