fbpx
Čaka vas uspeh! Do takrat pa ...

| Nefiks karierni dan

Po uspešno izvedenih dveh kariernih dneh v prejšnjih letih, na Zavodu Nefiks letos zopet obeležujemo Nefiks karierni dan. Mladim, ki se danes odločajo o svojem študiju in s tem o svoji prihodnosti, želimo odpreti pogled naprej. Študij je pot do cilja in ne cilj sam po sebi, če pa se tega pravi čas zavedamo, se je mogoče tudi pravočasno pravilno odločiti o svoji študijski poti. Prihodnost, ki je pred nami je v veliki meri odvisna od nas, zato želimo s sloganom »Čaka vas uspeh!« sporočiti, da pot ne bo vedno lahka, ljudje vas ne bodo vedno pri vsem podpirali, ampak upajte si, vztrajajte in verjemite, da vas čaka uspeh!

Baloni Karierni dan 2018 tisk1
O poklicih prihodnosti
Prihodnost pa prinaša nemalo sprememb tudi v svet. Premalo se zavedamo, da veliko poklicev, ki jih bodo sedanji dijaki opravljali, danes še ne obstaja ali pa so zelo slabo poznani. Častni pokrovitelj projekta je predsednik države Borut Pahor, ki bo ob Nefiks kariernem dnevu v četrtek 1. februarja 2018, v predsedniški palači gostil pogovor s predstavniki poklicev prihodnosti. Isti dan bodo po slovenskih srednjih šolah potekale različne aktivnosti povezane s kariernim razvojem.

Do uspeha vas lahko vodi …
Na našem Facebook profilu poteka tudi natečaj Dijaki dijakom - vodilo do uspeha, s katerim želimo mlade spodbuditi k sodelovanju in opolnomočenju že med seboj. Dijaki so vabljeni, da na kartončke, ki jih dobijo pri kariernih ambasadorjih (svetovalnih delavcih ali dijakih) na njihovi šoli, napišejo spodbudne misli, ki njih same vodi do uspeha v prihodnosti - z željo, da doseže dijake širom Slovenije.
Interes, kompetence, vrednote
Prav vsak je za kaj talentiran, to pa je potrebno prepoznati in razvijati, saj so naši talenti ena od ključnih stvari pri poklicni odločitvi. Tudi razvit talent pa včasih ne zadošča, če ne odgovarja na potrebe okolja, oziroma je preveč univerzalen. Večina talentov se lahko razvija tudi v smer, ki je tržno zanimiva, kar je zagotovo ključna komponenta vstopanja na trg dela. Pred tem pa je priporočljivo dobro poznati samega sebe, svoje interese in vrednote ter biti odprt za nova znanja. Z Nefiksom preko šolskega leta koordiniramo Nefiks karierne klube po številnih srednjih šolah, namenjene pa so raziskovanju svojih interesov, talentov, vrednot, pa tudi potreb sveta in smernic za bodočo poklicno pot. Šole, ki jih sodelovanje zanima, vabimo da nas kontaktirajo na kariera@nefiks.si.

1. februarja bodo za dijake odprta tudi karierna središča:

- Karierno središče Maribor, Gregorčičeva ul. 15, Maribor (odprti med 8.00 in 9.00 ter 13.00 in 15.00),
- Karierno središče Celje, Ljubljanska cesta 14, Celje (odprti med 13.00 in 14.00h),
- Karierno središče Nova Gorica, Ulica tolminskih puntarjev 4, Nova Gorica (odprti med 14.00 in 15.00),
- Karierno središče Ptuj, Krempljeva ulica 2, Ptuj (lahko individualno ali v skupini po 3 dijake kadarkoli med 8.00 in 16.00).

KKN pasica


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00