fbpx Nefiks
Torek, 29 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

"Cilj", "uspeh", "poučno" - kaj odzvanja po kariernem dnevu

V četrtek, 1. februarja 2018 smo Nefiksov karierni dan obeležili tudi na Gimnaziji Želimlje. Z dijaki tretjih letnikov smo skupaj razmišljali o dejavnikih, ki vplivajo na odločitev za poklic in poklicni uspeh.
Govorili smo o naših interesih, veščinah, vrednotah ter potrebah okolice. Na vse to se nam namreč zdi dobro pomisliti ob tem, ko izbiramo svojo nadaljno pot. Je že res, da je pred dijaki matura, čakajo jih tudi študentska leta - po vsem tem pa bo prišel čas, ko začne teči delovna doba, ki je znatno daljša kot študij in delo bo zagotovo zaobjelo velik del naših življenj. Zato je prav, da namenimo vsaj nekaj časa tudi kvalitetni izbiri študija/poklica.   

Zelimlje nkd 2018 3
Zelimlje nkd 2018 1Dijaki so med seboj debatirali o tem, česa bi se najraje naučili, če popolnoma pozabijo obveznosti za šolo, v kaj bi vložili ogromne količine denarja, kaj morajo doseči, da bodo v življenju zadovoljni in kako lahko svet okoli njih spremenijo na bolje. Sveta nismo rešili, smo pa našli veliko možnosti in priložnosti za učenje in izboljšavo.
Na koncu smo začeli plezati na drevo uspeha - ČAKA NAS namreč USPEH - in se vprašali, kaj moramo še doseči, da se lahko postavimo na vrh. Za spodbudo smo prisluhnili besedam raperja Zlatka, ki sporoča, naj delamo na sebi, razvijamo talente, smo vztrajni in pogumni. In kaj dijakom po tej šolski uri ostaja? Besede, kot so pot, cilji, kariera, poklic in ... uspeh!

Zelimlje nkd 2018 4

Vir fotografij: FB gimnazije Želimlje