fbpx
Nefiks zaposlitvene rešitve v MC Jesenice

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Mladi, ki se srečujejo pod okriljem projekta dobijo dolgoročno obravnavo in strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc. Namen projekta je pri mladih in z mladimi - z dolgoročno obravnavo in strokovnimi usposabljanji - razvijati aktivno državljanstvo in zaposlitveno pismenost za zmožnost trajnega vključevanja na trg dela.

 
Mladi v projektu pridobijo:
- razvoj kompetenc (IKT in mehkih veščin) v timu,
- sodelovanje z delodajalci na tematiki: varovanje zdravja na delovnem mestu ali družbena odgovornost,
- razvoj zaposlitvene pisemenosti in potencialov za vseživljenjsko gradnjo kariere in povezovanje z delodajalci s pomočjo sistema e-Nefiks,
- timsko okolje, podprto z metodlogijo in načeli mladinskega dela, ki dolgoročno krepi socialno mrežo vključenih posameznikov

NZR v MC Jesenice


V MC Jesenice smo tako izvedli že sledeča izobraževanja:
Torek, 16. 1. 2018: Uvodna delavnica in projektno delo: udeleženci so se seznanili s projektom Nefiks zaposlitvene rešitve, pogoji pod katerimi lahko sodelujejo pa tudi s programom, ki ga bodo obiskovali. V drugem delu pa je bila izvedena delavnica projektnega dela, na kateri so mladi spoznali osnove projektnega načrtovanja in projektov z delodajalci, ki jih bodo sami pripravili. Delavnico sta izvajala Nina Arnuš in Jan Magdić.

Petek, 19.1. 2018: Delavnica o trgu dela in zaposlovanju, predvsem o tem, kako izboljšati svoj CV, kaj povedati na razgovoru za zaposlitev, kako deluje skriti trg dela. Delavnico sta izvajala Nives Felić in Uroš Kopavnik.
 
Ponedeljek, 22. 1. 2018: Delavnica WordPress: oblikovanje spletnih strani. Udeleženci so dobili domene in se učili postavljati lastne spletne strani. Delavnico je izvajal Elvis Sedić.
 
Torek, 22.1.2018: Projektno delo: udeleženci so se odločili, kakšna dela jih zanimajo in s pomočjo vodje kontaktirali delodajalce, ki so se jim želeli predstaviti z delavnico On – boardinga ali z delavnico zdravja na delovnem mestu. Delavnico je izvajala Nina Arnuš.
 
Sreda: 23. 1. 2018: Excel. Udeleženci so osveževali osnove Excela, spoznavali nove komponente, predvsem tiste, ki so najbolj uporabne za delo v administraciji v skoraj vsakem podjetju. Delavnico je izvajala Darja Pegan Žvokelj.
 
Četrtek, 24. 1. 2018: Projektno delo z delodajalci – nadaljevanje dela, ki so ga začeli v torek. Kontaktiranje delodajalcev, dogovori z njimi, sestavljanje delavnice, ki jo bodo predstavili delodajalcem. Delavnico je izvajala Nina Arnuš.
 
Petek, 25. 1. 2108: Trg dela in zaposlovanje: nadaljevanje delavnice, udeleženci pa so se osredotočili na to, kako deluje trg dela, katere so njihove prednosti in slabosti in kje še iskati zaposlitev. Delavnico je izvajal Uroš Kopavnik.

Ponedeljek, 29. 1. 2018: Poslovna komunikacija: udeleženci so spoznali, kak je poslovni bonton, na kaj biti pozoren, ko si na poslovnem sestanku, kaj nam pove govorica telesa, kako zasnovati produktiven sestanek in kakšen je primeren način izražanja in oblačenja za poslovni svet. Delavnico je izvajal Franci Čeč.
 
Torek, 30. 1. 2018: Projektno delo z delodajalci: udeleženci so ponovno kontaktirali delodajalce, se dogovorili za potencialna srečanja, ob enem pa pripravili predstavitev delavnice zdravje na delovnem mestu. Prav tako so od predavateljice, ki je profesorica slovenskega jezika izvedeli osnovne napake, ki jih je potrebo odpraviti v poslovnih dopisih. Delavnico je izvajala Maja Đević.
 
Sreda, 31. 1. 2018: Excel – nadaljevanje. Ponovitev osnov in nadaljevanje s komponentami, ki koristijo na delovnem mestu v vsaki pisarni. Delavnico je izvajala Darja Pegan Žvokelj.  

Četrtek, 1. 2. 2018: WordPress - oblikovanje spletnih strani - nadaljevanje. Udeleženci so postavili svoje spletne strani in se jih naučili upravljati. Delavnico sta izvajala Elvis Sedič in Jan Magdić.

Petek, 2. 1. 2018: Pravna pismenost: udeleženci spoznajo, kakšne tipe pogodb lahko sklepajo dokler so brezposleni, kaj to pomeni za socialne transferje in kaj mora v pogodbah pisati.

NZR v MC Jesenice 2

Pogumno na trg dela - nadaljevanje aktivnosti  z Urošem Kopavnikom in zaključek.

mc jesenice

***

Projekt se je izvajal v sklopu Nefiks zaposlitvenih rešitev, ki ga sofinancirata Republika slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Banner NZR projektfinancirata

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00