fbpx
Uspešne Ljubljančanke in mlade iskalke prve zaposlitve združile moči

| Kolegice

Zavod Nefiks je v okviru projekta Kolegice v prostorih Art centra Pionirskega doma v Ljubljani gostil dogodek povezovanja uspešnih žensk in njihovih mentorirank. Dogodek je zaznamovala predstavitev nastalega zbornika o ženskah, ki delujejo v Mestni občini Ljubljana, ter spoznanje, da lahko ugledne posameznice mladim iskalkam prve zaposlitve pomagajo odpreti vrata, na katera bi same zgolj trkale.

Kolegice o zaposlitvenem položaju mladih žensk razmišljajo vse leto, ne le ob 8. marcu. Tako so dogodek izkoristile tudi za prenos sporočila, da ženske s svojim odličnim delom prispevajo k razvoju Ljubljane, in čeprav statistike še niso na njihovi strani, karierne poti uspešnih Ljubljančank vidijo kot dokaz, da so razlike med moškimi in ženskami pri zaposlovanju vseeno lahko presežene.

Kolegice Pionirski dom 07032018 3

Ksenja Perko, direktorica Mladih zmajev, je svoj pogled na pomen socialne mreže za karierni razvoj mladih žensk povzela z besedami: »Mreženje je kot pajkova mreža. Po njenih nitih se lahko sprehajaš brez strahu pred višino. Omogoča ti, da si ob pravem času na pravem mestu.« Udeleženke so pokazale, da verjamejo v kolegialnost in so pripravljene deliti svoje znanje in izkušnje. Marta Turk, podjetnica in vodja Zavoda META, je mladim ženskam sporočila, naj bodo pogumne, vendar naj bodo tudi odgovore, naj se povezujejo, naj bodo med seboj solidarne in druga drugi v pomoč, obenem pa naj ne pozabijo nase.

Kolegice Pionirski dom 07032018 6

Projekt Kolegice gradi na mentorskem sodelovanju udeleženk z na določenem poklicnem področju uveljavljeno žensko in dekletom omogoča bolj suveren vstop na trg dela. V času, ko se plačna razlika med Slovenkami in Slovenci povečuje, so na Zavodu Nefiks projekt nadgradili v smeri sistematičnega povezovanja z ženskami, ki delujejo na vodstvenih položajih v Mestni občini Ljubljana. Uspešne posameznice iz javne uprave, gospodarstva in podjetništva so kot gostje dogodka Moč kolegialnosti opozorile na pomen ženskega mentorstva, ki ne sme biti spregledano.

Kolegice Pionirski dom 07032018 1

Kontakt za medije:
Maja Đević, direktorica Zavoda Nefiks in vodja projekta Kolegice (040 698 915)

Sporočilo za javnost, Ljubljana, 7. 3. 2018

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00