Nefiks
Sobota, 28 Marec 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

S smehom nad prekarno delo

Zavod Nefiks v okviru projekta S smehom nad prekarno delo, ki ga podpira UKOM, razpisuje natečaj za Stand-up nastope na temo PREKARNO DELO V SLOVENIJI. Iščemo mladega ambicioznega, še ne uveljavljenega potencialnega stand-up-ovca.

Zaželeno je, da že ima izkušnje z prekarnim delom in napisanega nekaj materiala na to temo. Prekarno delo lahko opredelimo, kot kratkotrajno ali občasno delo za nizek dohodek, ki delavcem ne zagotavlja dostojnega preživetja in jih postavlja v vse bolj podrejen položaj. Prekarizacija prinaša negativne posledice, saj delavci nimajo zagotovljene minimalne delovnopravne, ekonomske in socialne varnosti. To je torej zelo resna tema, katero bi radi napadli s satiro, humorjem in anekdotami. Preko stand-up nastopa želimo opozoriti na različne oblike prekarnega dela in tveganja, ki jih le ta prinaša ter o nevarnostih in posledicah dela na črno.

S smehom nad prekarno delo

Če izkušenj še nimaš bomo material sestavili skupaj. Stand-up nastop naj bi trajal okoli 20 min. Zmagovalec natečaja bo sodeloval tudi na promocijskih aktivnostih, ki zajemajo snemanje kratkega video skeča in 5 krajših nastopov po Sloveniji. Honorar bo znašal 1200 evrov in vključuje natečaj, pripravo besedila, do 5 krajših nastopov po Sloveniji, nastop na končnem dogodku v Ljubljani in potne stroške. V zameno za svoje delo mu bomo omogočili  razvoj socialne mreže in referenco javnega nastopanja.

Zainteresirani prosimo pošljite kratko motivacijsko pismo (največ pol A4 strani) v katerem opišete svoje ideje, želje in zamisli za stand-up nastop in stavek ali dva o sebi in svojih ambicijah na nina.skalic@nefiks.si. Namesto motivacijskega pisma lahko pošljete tudi 2-3 minutni video skeč na temo prekarnega dela. Izbrali bomo nadarjenega kandidata, ki bo pokazal resnost in pripravljenost zagristi v izbrani problem, ter ima željo pomagati mladim na svoji karierni poti.
Rok za oddajo prijav je petek, 16. april 2018.

***

»Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.«

Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje

Foto: Pixabay