fbpx
Kariera v Kopru - Nefiks zaposlitvene rešitve so s kariernim busom obiskale Koper

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Ne zamudite koprskih Nefiks zaposlitvenih rešitev, ki štartajo 9. aprila! PRIJAVA
Drugi karierni bus (prvi nas je popeljal k delodajalcem na Gorenjsko) so organizirali udeleženci ljubljanske skupine Nefiks zaposlitvene rešitve, ki so si želeli spoznati delodajalce v primorski regiji. Povezali so se s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA ter s podjetjem Tribu, ki sta odgovarjala njihovim zaposlitvenim ciljem: delu v nevladnih organizacijah ter delu na področju kulture oziroma zaposlitvi v turizmu.

Kariera v Kopru 1Prva postaja kariernega busa je bila v Izoli: v prostorih občinskega sveta smo se udeležili okrogle mize Prepoznajmo neformalno ter debati o prepoznavanju neformalno pridobljenega znanja in njegovem pomenu pri zaposlovanju mladih. Sistem e-Nefiks je na dogodku predstavila Alenka Blazinšek, spoznali pa smo še Learning map KiD PiNA in TaPas, taborniški potni list znanj in spretnosti.
Gosti okrogle mize - predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje, Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, organizacij Mavrični Bojevniki ter 3P izobraževanje in svetovanje - so predstavili pogoste težave pri beleženju neformalno pridobljenega znanja, predvsem pa izreden pomen tovrstnih kompentenc. Mladi, ki iščejo prvo zaposlitev, namreč redko prepoznajo vsa znanja, spretnosti in sposobnosti, ki so jih v prostočasnih in volunterskih dejavnostih že pridobili,  zato jih delodajalcem ne predstavijo v dovoljšnji meri. Prav osvojene kompetence pa bi marsikaterega kadrovika lahko prepričale pri odločitvi med prijavljenimi kandidati.

Kariera v Kopru 2Z Vidom Tratnikom in Urško Vezovnik z društva PiNA so se udeleženci kariernega busa pogovorili o delovanju v nevladnih organizacijah, o vrstah kadrov, ki so v njih nepogrešljivi, ter o možnostih zaposlitve in delovanja v NVO. Zaupala sta nam več o društvu, njihovem področju delovanja ter z nami delila napotke za uspešen nastop na trgu dela - ključne so pridobljene kompetence še pred začetkom prve zaposlitve!
Kariera v Kopru 3V Kopru smo se oglasili v prostorih potovalne agencije Tribu, ki slovenske surferje že vrsto let pelje na Kanarske otoke, na Portugalsko ter v Maroko. Za predstavnico podjetja Tribu Vesno Vodnik so udeleženci skupine Nefiks zaposlitvene rešitve pripravili krajšo delavnico oziroma pogovor o vključevanju mladih v delovne procese - o specifikah milenijcev in njihovih pričakovanj na delovnem mestu - ter jo povprašali o njenih izkušnjah pri zaposlovanju mladih, sezonskem zaposlovanju ter o pomenu vzdrževanja dobrih odnosov med zaposlenimi in vodstvom podjetja. Kot predstavnica mladega podjetja pa nam je Vesna Vodnik povedala še svojo izkušnjo z ustanovitvijo svojega podjetja ter o pomenu podjetništva, ki izhaja predvsem iz lastnega veselja do izbranega področja dela.

Vse, ki živite na Obali, vabimo k udeležbi novega kroga Nefiks zaposlitvene rešitve v Kopru ter k obisku naslednjega kariernega busa!

***

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Banner NZR projektfinancirata


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00