Nefiks
Sobota, 25 Maj 2019
  • Domov

Moja pobuda - mladi sodelujejo pri sestavljanju občinskega proračuna v Ajdovščini

Občina Ajdovščina na podlagi uspešno izvedenega projekta participativnega proračuna pred dvema letoma ponovno zbira pobude občanov, ki višajo kvaliteto njihovega življenja. Letošnja novost je, da imajo mladi posebno skupino s svojim proračunom, ki bo namenjen za projekte, ki jih bodo predlagali in izglasovali mladi. Sodelavci Zavoda Nefiks moderirajo proces zbiranja pobud in skrbijo za izvajanje procesa.

Moja pobuda ajdovscina mladi 2Participativni proračun je način, ko občani predlagajo projekte, ki se umestijo v občinski proračun. Vse informacije so dostopne tukaj: https://ajdovscina.si/mojapobuda/. Namen procesa je, da občani sami izglasujejo projekte, ki dvigujejo kvaliteto življenja v njihovem okolju. Prav tako je namen projekta spodbujanje aktivne participacije vseh občanov. Ravno zato je letošnja novost skupina mladi, ki je bila v preteklem obdobju najslabše zastopana in ni predlagala svojih pobud. Mlade se s tem želi spodbuditi, da razmišljajo o svojem okolju, kvaliteti svojega bivanja, se povezujejo in spoznajo poti sodelovanja pri odločanju.

Moja pobuda ajdovscina mladi 1


Na delavnici, ki bo v petek 13. aprila bodo mladim v Hiši mladih predstavljena pravila sodelovanja, obrazec, ob enem pa bodo imeli možnost oblikovati prve ideje, ki jih bodo do 6. maja predlagali. Glasovanje o pobudah bo 17. junija, predčasno pa 14. junija. Mladi, ki imajo stalno bivališče na območju občine Ajdovščina vabljeni k sodelovanju.

Moja pobuda ajdovscina mladi 3