fbpx
Mentorstvo odpira vrata, na katera bi mlada dekleta sicer le trkala

| Kolegice

Kolegice o zaposlitvenem položaju mladih žensk razmišljajo vse leto, ne le ob 1. maju, mednarodnem prazniku dela. Tako v okviru številnih aktivnosti Zavoda Nefiks mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve, predvsem s pomočjo sodelujočih mentoric pomagajo odpirati vrata, na katera bi mlade diplomantke sicer le trkale.

Ksenja Perko, direktorica Mladih zmajev in mentorica v programu Kolegice, svoj pogled na pomen socialne mreže za karierni razvoj mladih žensk povzema z besedami: »Mreženje je kot pajkova mreža. Po njenih nitih se lahko sprehajaš brez strahu pred višino. Omogoča ti, da si ob pravem času na pravem mestu.«

Maja, ena od udeleženk projekta, ki od leta 2012 deluje v številnih lokalnih okoljih po vsej Sloveniji, pa o svojem sodelovanju pri projektu pravi: »H Kolegicam sem prišla, ker več kot leto dni po opravljenem magisteriju nisem našla ustrezne zaposlitve, torej zaposlitve izven gostinskega lokala ali dela v proizvodnji. Z mentoričino spodbudo sem se prekvalificirala in gradila v smeri pridobivanja dodatnih kompetenc, predvsem tistih z IT področja, v okviru projekta, v katerega me je vključila, pa sem spoznala svojega zdajšnjega delodajalca. Mentorica je postala moja Kolegica z veliko začetnico.«


Kolegice jaz osebno si zelim najti naslovnica Projekt Kolegice gradi na mentorskem sodelovanju udeleženk z na določenem poklicnem področju uveljavljeno žensko in dekletom omogoča bolj suveren vstop na trg dela. V času, ko se plačna razlika med Slovenkami in Slovenci povečuje, Kolegice opozarjajo na pomen ženskega mentorstva, ki postaja nenadomestljiva opora pri prehodu v prvo zaposlitev.


Kontakt za medije:

Maja Đević, direktorica Zavoda Nefiks in vodja projekta Kolegice (040 698 915)


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00