fbpx
Vabilo k udeležbi na mladinski izmenjavi Beyond labels

| Mednarodni projekti

Zavod Nefiks ponuja 5 mladim priložnost za udeležbo na mladinski izmenjavi Beyond labels (LGBT+ Rights), ki bo potekala septembra na Irskem. Jupiiii! ??
Gre za projekt Stay Human, ki poteka že tretje leto in v okviru katerega potekajo mladinske izmenjave in druge aktivnosti, ki se osredotočajo na neformalno izobraževanje o človekovih pravicah. Vsako leto je ena mladinska izmenjava namenjena temi pravic LGBT+ skupnosti.

Vabilo k udelezbi na mladinski izmenjavi Beyond labels
KDAJ: 2.–10. september 2018 mladinska izmenjava (APV pa 29. 6.–2. 7. 2018 - več v nadaljevanju)
KDO: države Slovenija, Romunija, Nizozemska, Španija, Irska in Litva - iz vsake države 5 udeležencev, v starosti med 18 - 28 let, in en mladinski voditelj iz vsake države
KJE: Dublin, Irska

Obvezen pogoj je, da so udeleženke/ci stari 18+. Izbrali bomo 5 udeleženk/cev. Udeleženke/ci morajo vsaj osnovno poznati LGBT+ skupnost oziroma biti seznanjeni s terminologijo, ki iz nje izhaja, imeti pozitiven odnos do le-te, zaželjeno pa je, da si tudi sami prizadevajo k izboljšanju pravic LGBT+jevcev.
Udeleženke/ci bodo izbrani na podlagi izkazanega interesa in bodo o izbiri obveščeni preko emaila.

Komunikacija na mladinski izmenjavi bo potekala v angleškem jeziku.

Zelo na kratko: Namen mladinske izmenjave je narediti ljudi in okolico bolj empatične do članov LGBT+ skupnosti in narediti skupnost 'pozitivno vidno'. Na izmenjavi se bo delalo na kampanji 'Dare me'; gre za kampanjo, ki so jo pričeli irski organizatorji (v kratkem gre za to, da svoji pretekli osebnosti napišeš pismo). Namen je narediti kampanjo vidno in tudi mednarodno, s tem pa tudi doprinesti k pozitivni vidnosti dotične skupnosti in ozaveščati o človekovih pravicah.

Program financira EU iz programa Erasmus+, zato so vsi stroški (potni, nastanitveni, in za prehrano) kriti. Vsak/a udeleženec/ka plača prijavnino v višini 30 EUR, do katere je lahko posameznik/ca zaradi socio-ekonomskih razlogov v celoti oproščen in ta strošek krije Zavod Nefiks.

Zelo pomembno:
- pred izmenjavo bomo na Zavodu Nefiks izvedli vsaj 2 srečanji, ki sta za izbrane udeležence obvezna. Na srečanju bomo predebatirali vse tehnične stvari in še bolj pomembno - se spoznali :)
- EDEN od udeležencev bo z mladinskim voditeljem odšel tudi na pripavljalno srečanje (imenovano APV -  advanced planning visit). Namen APV-ja je predhodno pripraviti vse potrebno za izmenjavo; urnik, pravila, tehnična določila itd. (ter da že vnaprej malo spoznaš še druge udeležence ;)). O tem kdo od slovenske ekipe bo odšel na APV, se dogovorimo naknadno. APV BO POTEKAL 29. JUNIJA - 2. JULIJA 2018! Udeležba na APVju ni pogoj za prijavo, bo pa na vsak način nekdo od ekipe šel :).

Več informacij o mednarodni izmenjavi si lahko prebereš TUKAJ.
PRIJAVIŠ SE LAHKO TUKAJ ?. Prijave zbiramo do 16. maja 2018!
gumb

Več o mladinskih izmenjavah na splošno si lahko prebereš tukaj:
http://talentiran.si/index.php?option=com_content&view=article&id=2216:opis-mednarodnih-prilo%C5%BEnosti&catid=116&Itemid=578
in
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/opportunities/individuals/young-people/youth-exchanges_en
Za vsa dodatna vprašanja pa sem ti na voljo preko emaila nika.gregorin@nefiks.si
Čau, Nika :)
***
Pasica vsi mednarodni


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00