Nefiks
Četrtek, 20 September 2018

... stojim v vrsti za let v Napoli

Kako dojemaš svoje prostovoljstvo: kot učenje, zabavo, preganjanje dolg časa ... ?  
Prostovoljstvo dojemam predvsem kot neformalno učenje. Gre za miks med prostočasnimi dejavnostmi in obvezami oziroma odgovornostjo, a v bolj mehkem pomenu. Kot nekaj kar hočeš narediti in potem moraš to narediti, vendar z veseljem.

Koliko novih ljudi si tem že spoznala?
Ne vem če bi lahko preštela... na samem Nefiksu torej zaposlene in bazo prostovoljcev (cca 15 ljudi), preko aktivnosti, ki sem si jih udeležila v sklopu Nefiksa pa sem ustvarila še vsaj 70 mednarodnih poznanstev.

Katero je bilo najbolj zanimivo spoznanje do sedaj ali pa (namesto tega) imaš kakšno zanimivo prigodo?
Ja, decembra sem iz letališča v Milanu zelo zgodaj zjutraj odhajala na mladinski trening na Portugalsko. Na isto letalo je šla tudi Italijanka, ki sem jo spoznala septembra na mladinski izmenjavi, ki jo je pripravil Nefiks in ker sva ostali v stiku, sva vedeli, da se bova na Portugalskem zopet srečali. Tako sva se dogovorili, da se dobiva že kar na letališču, saj je ona prav tako odšla iz Milana... Moj Goopti je bil tam že 3 ure pred letom, zato sem ji sporočila, da jo počakam kar pri našem Gate-u. Pol ure pred odhodom se je začelo vkrcavanje, nje pa še ni bilo na spregled. Malo sem še počakala, ko pa sem bila že skoraj zadnja potnica, sem jo kontaktirala kje je in zakaj zamuja na letalo... odgovorila mi je, da me ne razume in kje sem jaz in zakaj zamujam, da ona se bo vsak čas vkrcala. Zavladala je zmeda, potem pa sem jo začela spraševati, kako je možno, da je šla mimo mene nepažena, če pa sem 3 ure sedela točno pred vhodom za vkrcavanje. Vprašala me je ''ja kje pa si sedaj in kam se vkrcavaš?''. Potem sem končno pogledala na tablo in ugotovila, da stojim v vrsti za let v Napoli, ki je slučajno vzletalo ob isti uri :D

Si imel_a kakšne težave pri odločitvi za sodelovanje oz. kasneje?
Ne in ne :D.

Kaj pa sicer počneš v življenju? Ima prostovoljstvo kak vpliv tudi na to?
Sem magistrska študentka, opravljam 2 študentski deli in imam cel kup hobijev. Teme, s katerimi se v sklopu prostovoljenja srečujem, imajo name zelo močan vpliv, prav pa tako nekatere osebe, ki sem jih preko mednarodnih projektov spoznala. Gre za odkrivanje polja neznanega, dela v mednarodnem okolju za katerega prej sploh nisem vedela, da obstaja. Zagotovo sem preko prostovoljstva prišla v stik z mladinskim sektorjem, kar pa se zelo verjetno ne bi zgodilo, če bi sledila le študijski-poklicni poti in že obstoječim prostočasnim dejavnostim. Dejansko se zelo vidim v delu z mladimi, metode neformalnega učenja pa so nekaj najboljšega iz sveta učenja. Z vstopanjem v prostovoljstvo pa se širijo tudi raznorazne možnosti in priložnosti zabave, ustvarjanja prijateljsteva, odkrivanja novih možnosti za delo itd.

Z domace grude Nika gregorinNika, mi ti želimo veeeeeeliko uspeha še naprej 🎉👑