fbpx
Ob zaključku jezikovnih klubov, ki pa niso čisto zares zaključeni ...

| Jezikovni klubi

Pravijo, da je vsega lepega hitro konec in tako so se tudi naše dejavnosti v jezikovnih klubih približale koncu. Na naših srečanjih smo se neizmerno zabavali in predvsem veliko naučili, tako da smo se v ta namen odločili to zabeležiti na poseben način. V sredo, 16. maja smo se udeleženci angleškega, nemškega, španskega in ruskega jezikovnega kluba zbrali na Prešernovem trgu in kasneje napotili na manjši ogled naše prestolnice. Simbolni zaključek naših dejavnosti smo podobno kot na jezikovnih srečanjih obeležili v znamenju druženja in poučnih aktivnosti. Vsak od nas je dobil »nalogo«, in sicer predstaviti znamenitosti Ljubljane, ki si jo je izbral.
Tako smo se od zbirnega mesta podali proti Lutkovnem gledališču, ki je bila naša prva postojanka. Tam nam je Eduardo, vodja španskega in angleškega jezikovnega kluba predstavil zgodovino in delovanje našega gledališča, ki bo letos obeležilo 70. letnico svojega delovanja.
Ob zakljucku JK 2Zatem smo ostali udeleženci predstavili še Zmajski most, Ljubljansko Univerzo, Narodno Univerzitetno knjižnico, Križanke in za konec še nekoč najvišjo zgradbo v nekdanji Jugoslaviji - Nebotičnik. Kljub napovedanem slabem vremenu, nas je večji del naše poti spremljalo sonce, tako da je bil naš sprehod še toliko bolj prijeten.
Ob zakljucku JK 3Ker se približuje poletje in s tem tudi veliko dogodkov za mlade, smo si udeleženci izmenjali kar nekaj informacij o prihajajočih dogajanjih v Ljubljani, ki bodo odlična priložnost za vzdrževanje novih prijateljstev.

Drug od drugega se kar tako ne želimo posloviti, zato se bomo še naprej dobivali v prostorih Zavoda  Nefiks in se učili konverzacije angleškega in ruskega jezika. Preveč nam je namreč luštno, da bi se kar tako razšli…Pa še Nefiks je precej radodaren z vedno razpoložljivimi sladkimi pregrehami :).
Ob zakljucku JK 1
Za vse tiste, ki se nam še niste uspeli pridružiti v jezikovnih klubih, vabljeni na PALAČINKA PARTY v Ljubljani!!! Izberi si termin, ki tebi najbolj ustreza ter se z nami obnovi znanje svojega najljubšega jezika! Imel/a boš priložnost spoznati rojene govorce, Erasmus študente in vse udeležence Nefiks jezikovnih klubov! Imeli se bomo res fajn!
Termin, ki ti najbolj ustreza označiš TUKAJ.

Pripravila: Dijana Kecojević; udeleženka ruskega jezikovnega kluba v Ljubljani

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00