fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Kako se pripravim na zaposlitven razgovor

Ko grem na razgovor je skoraj tako, kot če bi šel na zmenek. Na hitri karierni zmenek. Zato je dobro, da se za bodočega delodajalca pripravim! S sabo imam CV, vizitko, kakšen izdelek, portfolio, …, karkoli s čimer lahko napravim vtis. Pripravim si tudi elevator pitch.

Dogodek na fis nm 2V okviru dogodka »Fiševci do uspešne kariere«, ki je potekal na Fakulteti za infromacijske študije v Novem mestu, smo udeležence delavnice pripravili na srečanje z delodajalci. Udeleženci so se lahko srečali z DRPD Novo mesto, Studiem 404 in Ampelxor Adriatic. Vsak udeleženec je imel možnost, da je delodajalca "prečekiral", pogledal, kje so njihove skupne vrednote in si prirpavil elevator pitch.

Kaj je elevator pitch?

Na hitrih kariernih zmenkih se priporoča, da svojo predstavitev predstavimo kot »elevator pitch« - kratek govor, ki bi ga lahko povedali tudi v dvigalu.
Najprej povemo nekaj o sebi (kdo sem?). Poleg imena in starosti je dobro, če povemo tudi kdo smo mi kot oseba in kaj so naše osebnostne lastnosti. Na hitro lahko omenimo tudi kaj smo študirali in zakaj smo se odločili za ta študij. Če poleg študija delamo še kaj, poudarimo tudi to. (S sabo imamo lahko tudi izpis kompetenc iz e-Nefiksa)
Nič tudi ni narobe, če kaj vprašamo!

Če bi se tudi vi želeli predstaviti delodajalcem pa ne veste kako priti do njih, sledite našim kariernim avtobusom. Med 18. in 22. junijem bomo obiskali vse slovenske regije in veliko podjetij, kjer lahko prav vi nadaljujete svojo karierno pot!
Dogodek na fis nm