fbpx
5 kariernih busov v 5 slovenskih regij

| Nefiks zaposlitvene rešitve

S Tednom kariernih busov, ki je potekal od 18. do 22. junija po 5 slovenskih regijah, je Zavod Nefiks mlade iskalce  zaposlitve odpeljal k priznanim slovenskim delodajalcem, kjer so se na delavnicah drug drugemu predstavili. S tem se k septembrskemu zaključku bliža projekt Nefiks zaposlitvene rešitve, ki je od leta 2016 gostil več kot 320 zadovoljnih mladih ter jih povezal z več kot 100 delodajalci. Z zaključno izjavo projekta, ki jo je Zavod Nefiks danes predal Mestni občini Ljubljana,  opozarjajo na zaposlovanje mladih visoko izobraženih žensk na zanje neustreznih položajih.
ANA KOVAC Nefiks GORENJSKA 008Karierni busi so številne mlade iskalce zaposlitve odpeljali do priznanih delodajalcev, kot so Steklarna Hrastnik, Rimske terme, Gorenjska banka, Lotrič meroslovje, Don Don, Adecco, Komunala Brežice, Luka Koper, Proizbira, Dechatlon in ABC Accelerator.
Mladi so v tem tednu predstavnike štirih občin (Hrastnik, Škofja Loka, Sežana, Novo mesto ter Mestna občina Ljubljana) opozarjali tudi na problematiko njihovega zaposlovanja, še posebno mladih visoko izobraženih žensk družboslovnih smeri. Zato se Nefiks zaposlitvene rešitve zaključujejo z izjavo s predlogom za strukturne spremembe  na enem najbolj kritičnem področju zaposlovanja mladih, tj. zaposlovanje mladih visoko izobraženih žensk z družboslovno izobrazbo. Danes bodo to izjavo predali predstavnikom Mestne občine Ljubljana.
Izjavo si lahko preberete TUKAJ.
ANA KOVAC Nefiks GORENJSKA 054“Odpiranje vrat na trg dela je eno od ključnih poslanstev Zavoda Nefiks, zato se skupaj z mladimi, ki so v projektu razvili nove kompetence, veselimo njihovih zaposlitev. Delodajalce vabimo, da znotraj e-Nefiksa poiščejo mlade perspektivne kadre, odločevalce pa pozivamo, da dostojno delo omogočajo tudi mladim ženskam, ki so se znašle v strukturnem neskladju,” je ob tej priložosti povedala vodja projekta Nefiks zaposlitvene rešitve Alenka Blazinšek Domenis.
ANA KOVAC Nefiks GORENJSKA 099Zavod Nefiks je razvil tudi unikatno apliakcijo za beleženje neformalnega pridobljenega znanja e-Nefiks, mlade povabil k izboljšavi pilotne verzije te aplikacije, ki bo v letošnjem letu pomembno povezala delodajalce in iskalce zaposlitve.

***
Zavod Nefiks izvaja projekt Nefiks zaposlitvene rešitve za mlade iskalce zaposlitve v večjih krajih po Sloveniji do avgusta 2018. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Banner NZR projektfinancirata

Vodja projekta Alenka Blazinšek, T: 040 698 915, E: alenka@nefiks.si
W:  spletni portal Talentiran.si in Facebook stran: Služba me ne išče.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00