fbpx
Nefiks francoski jezikovni klub

| Jezikovni klubi

Na Nefiksu smo zadnje leto dni bili precej aktivni na področju izvajanja jezikovnih klubov. Skozi preteklo leto smo se tako učili angleški, španski, ruski, nemški, kitajski in italijanski jezik. Ves čas je obstajala pobuda, da bi se pričel izvajati tudi francoski jezikovni klub, ki se je navsezadnje tudi udejanila.

 

Nefiks francoski jezikovni klub smo pričeli izvajati meseca junija, trajal pa je natanko mesec dni. Naša vodja kluba je bila naravna govorka iz Francije – Amelie, ki je v Slovenijo prišla v sklopu programa izmenjave študentov. Udeleženci kluba smo se skozi mesec marsičesa naučili o samem jeziku, francoskih običajih in o samem življenju v Franciji. Amelie se je ves čas trudila vsako srečanje popestriti z različnimi tematikami, skozi sama srečanja nas je spodbujala, da bi čim več sami govorili v francoskem jeziku in si tako obogatili besedni zaklad (ker je vodja iz tuje-govorečega področja, smo preostali del dopolnjevali z angleščino), med drugim smo si na srečanjih pogledali tudi francoski film. Glede na to, da je klub odprtega tipa so se naših srečanj udeleževali mladi z različnim predznanjem francoskega jezika, naša srečanja so potekala v prijateljskem in sproščenem duhu. Nekateri smo želeli dopolniti oziroma osvežiti svoje znanje jezika, medtem ko so se ostali skušali predvsem naučiti osnovne komunikacije. Pomembno je predvsem, da smo se vsi skupaj trudili čim več sodelovati in se naučiti stvari, ki jih prej nismo znali.
 NEFIKS Francoski jezikovni klub 2018
Francoski jezik  je eden zahtevnejših jezikov, zato je mesec dni premalo časa, da si pridobimo oziroma obnovimo znanje, ki bi ga želeli imeti. Veliko nas je mladih, ki si želimo še naprej obiskovati klub francoskega jezika, zato obstaja pobuda, da klub nadaljujemo in sicer tokrat pod vodstvom druge vodje. Naš cilj je seveda v klub privabiti čim več mladih, ki imajo voljo za učenje ali celo podajanjem svojih izkušenj s tega področja. Klub je idealna priložnost za to, saj nam Nefiks kot nevladna organizacija omogoča brezplačno obiskovanje jezikovnih klubov, kot vodje klubov pa so vedno postavljeni ljudje, ki so usposobljeni za delo z mladimi, so namreč odgovorni, se prilagajajo obveznostim in željam drugih udeležencev, prav tako vedno razpoložljivi oziroma dosegljivi za pomoč.
Ker je francoski jezik eden svetovnih jezikov in je precej pomemben v različnih institucijah (je diplomatski jezik), se nam trud, ki ga bomo vložili v njegovo učenje poplačal. V množici govorcev angleškega in nemškega jezika, je bolj malo takih, ki znajo francoskega zato njegova navedba v življenjepisu sigurno predstavlja ogromno prednost.

Za vse tiste, ki se nam niste še uspeli do sedaj pridružiti v jezikovnem klubu, se lahko prijavite kot udeleženec/ka TUKAJ ali kot VODJA. Prijave zbiramo do zapolnitve mest! Pohiti, da se ti priložnost za učenje tujih jezikov v jesenskem času ne izmuzne. :)
Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!

Pripravila: Dijana Kecojević


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00