fbpx
Poskrbi zase!

| S smehom nad prekarno delo

Kadar posameznik, ki opravlja delo, meni, da so mu kršene pravice s strani delodajalca oziroma naročnika in dogovor z delodajalcem ni mogoč, lahko delavec svoje pravice uveljavi na sodišču, in sicer:
 • V času trajanja pogodbenega razmerja mora delavec naročnika najprej pisno pozvati, naj prizna obstoj delovnega razmerja in naj delavcu izroči pisno pogodbo o zaposlitvi.
 • Če naročnik v osmih delovnih dneh ne izpolni svoje obveznosti, lahko delavec v nadaljnjih tridesetih dneh vloži zahtevek pred delovnim sodiščem.
 • Če je pogodbeno razmerje že prenehalo, lahko delavec na sodišču zahteva ugotovitev delovnega razmerja ter hkrati nezakonito prenehanje delovnega razmerja, in sicer v tridesetih dneh od prenehanja pogodbenega razmerja oziroma od takrat, ko je delavec izvedel, da so mu bile kršene pravice.
 • S smehom nad prekarno delo grafika

  Prispevek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod Nefiks v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".

  ***
  Pasica s smehom nad prekarno delo


  KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

  N E F I K S

  Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

     Zavod Nefiks
              Ob dolenjski železnici 12
              1000 Ljubljana

    nefiks@nefiks.si

      +386 40 698 915

  URADNE URE

  Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
  Telefon: PON-PET → 9:00-16:00