fbpx
Kakšno je stanje v tem trenutku?

| S smehom nad prekarno delo

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ocenjuje, da je v Sloveniji trenutno prekarno zaposlenih kar 14 odstotkov delovno aktivnega prebivalstva oziroma okoli 135.000 ljudi. Po drugi strani Inštitut za študije prekariata poleg samozaposlenih ter tistih z avtorskimi in podjemnimi pogodbami šteje med prekarce tudi delavce s pogodbami za določen in krajši delovni čas ter delavce, zaposlene prek agencij. Po njihovi oceni torej v Sloveniji v negotovih oblikah zaposlitve dela kar 35 odstotkov oziroma 335.000 ljudi.
S smehom nad prekarno delo grafikaPrispevek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod Nefiks v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".
***
Pasica s smehom nad prekarno delo

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00