fbpx
e-Nefiks povezuje mlade kadre in delodajalce

| Nefiks zaposlitvene rešitve

V okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve je bil brezplačni sistem za beleženje neformalno pridobljenega znanja e-Nefiks preoblikovan v platformo za povezovanje delodajalcev in mladih. To pomeni, da lahko sedaj delodajalci svoje bodoče zaposlene s pomočjo iskalnika kadrov iščejo med tistimi mladimi, ki so dovolili vpogled v svoje kompetence, potrjene s strani prejšnjih delodajalcev. Mladi, ki vpisujejo v e-Nefiks, so povečini bolj samoiniciativni, organizirani, sistematični in natančni, kar dokazuje že dejstvo, da sploh vpisujejo v e-Nefiks. O njihovih kompetencah, proaktivnosti in referencah pa pričajo njihovi vpisi. Delodajalci, ki jim je bil sistem predstavljen, so ga toplo pozdravili.

e Nefiks platforma
e-Nefiks postaja na slovenskem zaposlitvenem področju vedno bolj zaželjen, saj mnogi delodajalci danes iščejo usposobljen kader. Pri iskanju jim pregledno urejena baza podatkov, ki natančno profilira znanje, izkušnje in kompetence vsakega posameznika, potrjene tudi z vpisi preteklih delodajalcev in organizacij, pride zelo prav. Organizacije in delodajalci, pri katerih so iskalci zaposlitve delali v preteklosti, lahko vpisanim v e-Nefiks potrdijo kompetence in s tem njihovim življenjepisom in spremnim pismom dodajo kredibilnost. Alenka Blazinšek Domenis, strokovna vodja Zavoda Nefiks, je o prihodnosti e-Nefiksa podala naslednjo izjavo: "Zaposlovanje postaja čedalje bolj digitalizirano, večji sistemi uvajajo digitalne pripomočke za branje prošenj. Nefiks gradi mostove med mladimi in delodajalci tudi v digitalnem svetu."
e nefiks iskalnik kadrov infografikaPri e-Nefiksu ne gre zgolj za to, da posameznik na enem mestu sistematično zbere s strani delodajalcev in mentorjev potrjene kompetence, ampak tudi za to, da sam pri sebi evalvira svoj napredek, zapiše svoje socialne stike, ubesedi kompetence, ob enem pa se jih nauči predstavljati na način, ki zanima delodajalce. Ob polnem profilu v e-Nefiksu je veliko lažje napisati življenjepis, samozavestno izbirati svoje nadaljnje karierne odločitve, knjižico kompetenc pa je mogoče prinesti tudi na zaposlitveni razgovor. Tadej Košmerl, mlad uporabnik e-Nefiksa, je o platformi povedal slednje:

"E-Nefiks uporabljam predvsem kot orodje za identificiranje in razmišljanje o lastnih veščinah. Težko je vrednotiti lastno znanje in sposobnost za opravljanje nekega dela, e-Nefiks pa s predlaganimi kompetencami ponuja ogrodje za razmišljanje o tem. Ko obkljukam kompetence, pri katerih tekom učne izkušnje opazim lasten napredek, utemeljenost mojega opažanja zagotavlja (ali zavrne) odgovorna oseba s potrditvijo Nefiks vpisa. Moje znanje s portditvijo postane objektivnejše in ga nato lažje predstavim zaposlovalcem in drugim osebam. Sedaj, ko je e-Nefiks nadgrajen v platformo za povezovanje z delodajalci, pa bodo moje zabeležene kompetence še hitreje prepoznane na trgu dela."

e-Nefiks je na slovenskem trgu dela še vedno mlada aplikacija, ki pa se s svojo dostopnostjo in prilagojenostjo osebnim potrebam tako iskalcev zaposlitve kakor tudi delodajalcev vedno bolj uveljavlja kakor uporabno in relevantno orodje za iskanje kompetentnega kadra. e-Nefiks bo ostal, in z njim tudi misija Zavoda Nefiks - prepoznavanje in beleženje neformalno pridobljenega znanja in pomoč mladim pri iskanju prve zaposlitve.

***
Banner NZR projektfinancirata


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00