Nefiks
Četrtek, 22 Avgust 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mladi iz 50-iz držav zbrani v Madridu na festivalu talentov

Festival Unleash je razmeroma mlad dogodek, ki vsako leto v Madridu med seboj poveže ambiciozne mlade podjetnike in umetnike, mlade z vizijo z najrazličnejših področij. Vsi predavatelji so uspešni mladi ljudje, stari manj kakor 30 let. Njihovim zgodbam je skupno le eno: niso se pustili ustaviti številkam, zapisanim na njihovi osebni izkaznici, in so poiskali svoje mesto v svetu kljub svoji mladosti. Zamisel za festival je bila rojena iz opažanja, da se mladi pogosto pustijo prestrašiti svoji starosti, in menijo, da ne morejo storiti ničesar izjemnega, dokler ne bodo starejši. Govorniki, podjetniki in umetniki, ki nastopajo na Unleashu, s svojimi primeri in uspehi očitno nasprotujejo tej tezi. Unleash2IZSTOPALI SO …
… BEN TOWERS
»Čudežni otrok« je že kot najstnik ustanovil svoje podjetje in postal prva oseba v Veliki Britaniji z odprtim poslovnim računom pred dopolnjenim 18. letom starosti. Richard Branson, ustanovitelj Virgin Airlines in Virgin Records, ga je označil kot »enega izmed najbolj vznemirljivih podjetnikov v Veliki Britaniji«. Towers je svoje prvo podjetje zasnoval že pri 11-ih letih, danes pa dela kot svetovalec za britansko kraljevo družino.

… AYA CHEBBI
Tunizijska aktivistka, feministka in blogerka, ki skuša s svojim delom združiti južno in severno Afriko in mladim ženskam pomagati do osebnega in profesionalnega razvoja. Dobitnica številnih nagrad s svojim mentorskim programom YPHEM mladim ženskam tudi brezplačno individualno pomaga pri njihovem razvoju.

Unleash3
… ELIANNE KIRSCHENBAUM
Perujska mladenka je v svojih dvajsetih letih kar dvakrat zbolela za kožnim rakom; ko je izvedela, da gre za najbolj razširjeno, obenem pa tudi najlažje preprečljivo obliko raka, je začela kreirati kape s ščitniki z napisom #SHADY, ki varujejo pred škodljivimi UV žarki. Preprosta ideja je kmalu vodila do ustanovitve znamke oblačil, narejenih iz posebnih tkanin, ki ščitijo kožo.

ZAVOD NEFIKS NA FESTIVALU
Nefiks podpira vizijo festivala, ki poudarja kreativno moč in ambicijo mladih, in je na festival poslal svoje mlade prostovoljke in prostovoljce. Sarah Ines Rakuš, vodja nemškega jezikovnega kluba, je povedala sledeče:

"Festival Unleash je nepozaben dogodek. V teh treh dnevih sem spoznala in se naučila toliko stvari, kot se verjetno sicer ne bi v celem letu; z besedami nepopisen dogodek. Spoznala sem seveda tudi (pozitivno) neverjetne ljudi."

Nefiksovci smo se iz Španije vrnili navdušeni in polni zagona za nove projekte, festivalu Unleash pa napovedujemo še dolgo in svetlo prihodnost!

Unleash1