fbpx Nefiks
Ponedeljek, 1 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Prekarno delo: Tolk` žalostno, da je že smešno

Turneja stand-up nastopov se je z včerajšnjim »poslednjim« nastopom v 10ki, Klubu smeha, zaključila. V dobrem mesecu dni je Nina, vodja projekta, Marka in Matevža peljala na različne konce Slovenije, kjer sta mlade s stand-up nastopi ozaveščala o problematiki prekarnega dela. V vsakem kraju so izvedli tudi mini »tekmovanje« »Naj prekar`c«.

MM 10kaV Ravnah na Koroškem si je lento "Naj prekar`c" prislužil učitelj plavanja. Pravi namreč, da komaj splava skozi mesec. Preprosto ne zasluži dovolj in zato se utaplja v dolgovih. Podobne zgodbe smo slišali tudi v Piranu, Novi Gorici, Celju, na Jesenicah in v Novem mestu.
Dusan Kaja 10kaVčeraj sta se Marku Džamastagiću (znan tudi kot Mark Dežman) in Matevžu Balohu (poznan le kot Matevž Baloh) na odru pridružila še Kaja Grozina in Dušan Tomić Dule. S pripovedovanjem zgodb in šal, ki so se bolj ali manj vrtele okoli prekarnega dela, so nas nasmejali in večer je minil prehitro. Tako, kot prehitro mine ena prekarna plača.

Nika: »Stand-up je bil krasna popestritev petkovega večera. Všeč mi je bilo, da so pripravili dogodek, ki je odražal problem današnjega časa v delu in ga približal na komičen način."

10ka nastopajoci

Maša: »Čeprav se dve uri smejiš šalam na račun prekarnega dela, hitro ugotoviš, da situacija sploh ni tako zabavna. V sobi, polni neznanih ljudi, lahko hitro ugotoviš, da nisi ti edini prekarc`«.

***
Pasica s smehom nad prekarno delo"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela."