fbpx
Zgodovinski dan za preprečevanje prekarnega dela v Južni Afriki

| S smehom nad prekarno delo

Prekarno delo je pojav, ki ga lahko zasledimo povsod po svetu, zato je pomembno, kadar se v katerikoli državi na svetu zgodi pomemben mejnik na področju preprečevanja tovrstnega izkoriščanja delovne sile.


joao silas 72562 unsplashKonstitucijsko sodišče, najvišja sodna inštanca v Južni Afriki, je danes potrdilo odločbo, ki narekuje, da delodajalec ne more zaposliti delavca za več kakor tri mesece brez pogodbe za nedoločen čas. Zmaga je bila rezultat kampanje, ki jo je vodila nacionalna zveza delavcev v industriji kovin (National Union of Metalworkers of South Africa (NUMSA); te so razmere oz. težavo tudi prijavili sodišču in pripeljali do spremembe zakonodaje.

 

Prispevek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod Nefiks v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".

Vir: http://www.industriall-union.org/south-africa-union-in-historic-court-victory-against-precarious-work.
***
Pasica s smehom nad prekarno delo


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00