fbpx
Profil tipičnega prekarnega delavca

| S smehom nad prekarno delo

Prekarni delavec je lahko vsakdo, ki se znajde v negotovem vmesnem položaju med brezposelnostjo in zaposlitvijo za nedoločen čas; čeprav se v različnih položajih prekarnega dela, npr. preko študentskega dela, lahko znajde mnogo mladih, ki na ta način prvič vstopi na trg dela, pa se lahko takšno delo preko podjemnih in avtorskih pogodb nadaljuje tudi še daleč v pozna dvajseta ali trideseta leta in naprej.
Težava nastopi, kadar delavci ne poznajo svojih pravic in se niti ne zavedajo, da so pravzaprav v položaju prekarnega delavca in kaj lahko glede tega tudi storijo.
S smehom nad prekarno delo grafika
Članek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod NEFIKS v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".

Vir: https://prekarnodeloblog.wordpress.com/domov/kaj-je-prekarno-delo/.
***

Pasica s smehom nad prekarno delo

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00