fbpx
Resolucija iz Strasbourga poziva k poostritvi nadzora inšpektoratov in dopolnitvi zakonodaj

| S smehom nad prekarno delo

Evropski parlament je sprejel resolucijo, s katero poziva Evropsko komisijo in države članice k bolj učinkovitim ukrepom proti različnim oblikam prekarnega dela (npr. prekomerni uporabi pogodb za določen čas). Poziva tudi k večjemu nadzoru in povečanju števila inšpekcij delovnih razmerij in poudarja nujnost vključitve odločitve sodišča EU, da je treba ponavljajoče se pogodbe o delu za določen čas nadomestiti s pogodbami o delu za nedoločen čas, v zakonodaje držav članic Evropske unije.

Resolucijo so poslanci na plenarnem zasedanju v Strasbourgu sprejeli s 312 glasovi za, 75 proti in 155 vzdržanimi. V parlamentarni postopek jo je vložil odbor parlamenta za peticije, ki je od državljanov iz različnih držav članic prejel veliko število peticij v zvezi z nepoštenimi delovnimi pogoji.
S smehom nad prekarno delo grafikaČlanek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod NEFIKS v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".

Vir: https://cekin.si/clanek/izobrazevanje_in_zaposlitev/evroposlanci-bi-ukinili-prekarno-delo-na-terenu-pa-evropski-poslanec-prekarno-delo-resolucija-delo-delavec-zaposleni-delodajalec-izkoriscanje-suzenjstvo.html.
***
Pasica s smehom nad prekarno delo

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00