fbpx
Porast prekarnega dela od 1991 naprej

| S smehom nad prekarno delo

Da. Eurofound (European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions) oz. Evropska fundacija za izboljšanje življenja in delovnih pogojev je v svojem 5. poročilu o evropskih delovnih pogojih (5th European Working Conditions Survey: Overview Report) na podlagi temeljite raziskave v evropskih državah ugotovila, da je delež delavcev, ki delajo na podlagi začasnih pogodb oz. pogodb za določen čas v 20-ih letih od 1991 naprej zrasel za kar 4% populacije.

Leta 1991 je delež tovrstnih delavcev znašal 10% populacije, leta 2010 pa že kar 14%. Rezultati raziskave kažejo tudi, da je prekarno delo, čeprav sicer prisotno v različnih državah Evropske unije, najbolj pogosto v južni in vzhodni Evropi, in da je bolj pogosto med zaposlenimi ženskami kakor zaposlenimi moškimi.
S smehom nad prekarno delo grafika
Članek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod NEFIKS v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".

Vir: https://oshwiki.eu/wiki/Precarious_work:_definitions,_workers_affected_and_OSH_consequences, po: Eurofound - European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions, ‘5th European Working Conditions Survey: Overview Report’, Office for Official Publications of the European Communities, Luxembourg, 2012.
***
Pasica s smehom nad prekarno delo

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00