fbpx
O simbolnem pomenu postavljanja mlajev

| S smehom nad prekarno delo

Včeraj smo praznovali praznik dela; pa veste, kaj predstavljajo mlaji, ki jih tradicionalno postavljamo na predvečer praznika?
Mlaji simobolizirajo svobodo in delavske pravice. Postavljanje mlajev je eden izmed najstarejših običajev na naših tleh, ki ima korenine še v predkrščanski dobi. Nekaj dni pred postavljanjem mlaja se izbere primerno drevo. Na njegov vrh se pritrdijo okraski in slovenska zastava, na veje pa se obesijo pisani trakovi. Mlaj v skladu s tradicijo postavijo mladi fantje.
S smehom nad prekarno delo grafikaČlanek je del informiranja mladih o pasteh prekarnega dela, ki ga izvaja Zavod NEFIKS v okviru projekta "S smehom nad prekarno delo".
 
Vir: Maja Hajdinjak, Živel prvi maj, praznik dela. Večer.com, 1. 5. 2018 (https://www.vecer.com/zivel-prvi-maj-praznik-dela-6459651).
***
Pasica s smehom nad prekarno delo

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00