Nefiks
Četrtek, 27 Junij 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

72 ur brez kompromisa

72 ur brez kompromisa je mednarodni projekt prostovoljnega dela za mlade, ki se že več let izvaja v nekaterih evropskih državah, letos pa že petič tudi v Sloveniji.

Projekt 72 ur brez kompromisa je inovativen koncept spodbujanja prostovoljstva mladih in razvijanje odgovornosti za kraj, v katerem živijo. Vključuje tudi komponente družbene inovativnosti, timskega dela, iznajdljivosti in presenečenja. Naloge v samem projektu ustvarjajo pozitivne družbene učinke v lokalnih okoljih saj rešujejo različne lokalne probleme in izzive s katerimi se lokalna skupnost sooča, prav tako pa je projekt 72 ur odgovor na razmere, v katerih so se mladi danes znašli.V okviru projekta skupine mladih v samo treh dneh uresničijo projekt oziroma nalogo, ki jim bo zadana. Poseben čar akcije je, da se vsi projekti začnejo in končajo hkrati in bodo vezani na dobrodelnost ter pozitivni družbeni učinek v domačem kraju skupine. Tako bodo letos med 26. in 29. oktobrom mladi junaki v različnih krajih po Sloveniji delali dobra dela.

Zakaj sodelovati?

  • usposabljanje in večanje kompetenc mladih.

  • razvijanje socialnih veščin mladih (komunikacijske sposobnosti, sposobnosti reševanja morebitnih konfliktov, sprejemanje kompromisov in dogovarjanja).

  • Krepitev zdravega in aktivenega načina življenja mladih ter spodbujanje mladih k ustvarjalnosti in kreativnosti.

  • Povezovanje in mreženje mladih ter pridobivanje delovnih izkušenj.