fbpx
Priporočamo: http://www.odkrijsvojtalent.si/

| Načrtovanje kariere

Odkrij svoj talent je spletno mesto Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva, nastalo na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije. Pobuda je nastala na podlagi povratnih informacij podjetij o izzivih, s katerimi se srečujejo pri kadrovanju. Dan odprtih vrat je enkratni vseslovenski enodnevni dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.

 Projektu se kot partnerji pridružujejo Zavod RS za zaposlovanje, Zavod RS za šolstvo ter Center RS za poklicno izobraževanje. Trenutno aktualen dogodek je namenjen šolski mladini in njihovim staršem, kakor tudi srednješolcem, predvsem gimnazijcem. Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše bo potekal 29. novembra 2018 ob 16.30 uri.  Prijave za obisk podjetij se odprejo 12. novembra 2018 in so odprte do zapolnitve mest v podjetjih.
Banner dan slovenskega gospodarstva
CILJ 1: PONUDITI VEČ INFORMACIJ
Ponuditi učencem zaključnih razredov in njihovim staršem ter dijakom več informacij o procesih, naravi in pogojih dela v realnih delovnih okoljih.

CILJ 2: ZRUŠITI STEREOTIPE
Razbiti stereotipe o "manj" in "bolj" priljubljenih oz. spoštovanih poklicih.

CILJ 3: OMOGOČITI SPOZNAVANJE PERSPEKTIVNIH POKLICEV
Omogočiti mladini in njihovim staršem ter dijakom spoznavanje perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.

Zakaj Dan odprtih vrat za šolsko mladino?
Poklicno odločanje mladine na prehodu iz osnovne v srednješolsko izobraževanje in naprej je težka naloga za otroke. Poklicev ne poznajo dovolj dobro, še posebej ne tistih, ki so njihovim očem bolj skriti, zato je zbiranje informacij izjemnega pomena. Že tradicionalno se mladi redkeje odločajo za poklicno oz. naravoslovno tehnično izobraževanje. Dan odprtih vrat je namenjen prav temu, da te poklice približamo učencem in dijakom zaključnih razredov.


Zakaj vključujemo tudi starše in zakaj v popoldanskem času?
Ker starši igrajo pomembno vlogo pri poklicnem odločanju svojih otrok, pogosto pa nimajo dovolj informacij o poklicih, pogojih dela, trgu dela ali pa imajo nepravilne predstave o t. i. tehničnih poklicih.

Dan odprtih vrat je organiziran v popoldanskem času z namenom, da se obiskov podjetij udeležijo tudi starši.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00