fbpx
PSSS! novičnik na temo PROSTOVOLJSTVA MLADIH

| Projekt PSSS!

Pred vami je tretji PSSS! novičnik, tokrat na temo prostovoljstva mladih. Želimo vam zanimivo branje!

Novičnik je v PDF dostopen TUKAJ.psssNekaj poudarkov iz Novičnika PSSS!
- Forum prostovoljstva - solidarnost mladih (Slovenska filantropija)
Slovenska filantropija je ob mednarodnem dnevu prostovoljstva organizirala Forum o prostovoljstvu, ki je bil letos namenjen razmisleku o tem, kako ustvariti spodbudno okolje za izkustveno učenje solidarnosti in aktivno državljanstvo mladih. Mladih zato, ker na mladih stoji svet.
December PM SF2
- Prostovoljstvo za mlade v tujini (Zavod Voluntariat)
Odhod na mednarodni prostovoljski projekt za marsikoga pomeni metuljčke v trebuhu, vozel v grlu in pojav dobre stare potovalne mrzlice. Mnogokrat se je izkazalo, da je poleg tega tudi odlična priložnost za oživljanje že zaprašenega znanja iz šolskih oz. študijskih klopi, ko se prostovoljec oz. prostovoljka odloči za temo, ki je sorodna izbrani smeri študija in mu/ji je blizu.
December PM Voluntariat4
- Beleženje prostovoljstva kot kompetence (Zavod Nefiks)
Ob polnem Nefiksu je veliko lažje napisati življenjepis, samozavestno izbirati nadaljnje karierne odločitve, knjižico kompetenc pa odnesti s seboj na zaposlitveni razgovor. V okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve je bil preoblikovan v platformo za povezovanje delodajalcev in mladih.
December PM Nefiks
- Prostovoljstvo kot priložnost za dobra dela (ZPM Ljubljana Moste-Polje)
Medtem ko so danes mladi zasedeni s šolskimi in obšolskimi dejavnostmi, tehnološkimi napravami ter drugimi prostočasnimi aktivnostmi, nekateri med njimi najdejo čas tudi za dobra dela. S svojim zgledom in aktivnim vključevanjem v skupnost razvijajo svoje vrednote in širijo občutek za skupno dobro. Na ZPM Ljubljana Moste-Polje se tega dobro zavedamo, zato v svoje programe in projekte vključujemo tudi možnost opravljanja prostovoljnega dela za mlade.
December PM ZPM2
- Prostovoljstvo: Dati in prejemati (Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto)
V okviru DRPD Novo mesto že skoraj dve leti deluje tudi 21-letna prostovoljka Anisa Hodžić, ki se je leta 2016 iz Bosne preselila v Slovenijo. Njena pot je posebna, ker se je s prostovoljstvom najprej srečala kot uporabnica storitev društva, kasneje pa se je odločila tudi sama pridružiti mladim prostovoljcem.
December PM DRPD1


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00