Nefiks
Ponedeljek, 24 Junij 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Karierni klub ŠG Vipava

V sklopu Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva 29. 11. 2018 smo dijakinje ŠGV v okviru kariernega kluba Nefiks pod mentorstvom ge. Alenke Blazinšek Domenis obiskale računalniško podjetje Editor v Solkanu. KK Vipava obisk podjetjaDirektor in ustanovitelj g. Tomaž Jug nas je sprejel v sejnih prostorih podjetja, kjer smo lahko začutile sproščen utrip delovnega okolja v Editor-ju. Predstavil nam je uspešno zgodovino podjetja, ki ga je zasnoval že kot dijak. Izvedele smo kako podjetje deluje ter kakšni so njihovi izdelki in storitve, ki jih ponujajo. Predstavil nam je kadre, ki jih zaposlujejo in nam zaupal na katerih fakultetah bi pridobile ustrezno znanje za zaposlitev v takem podjetju.
V teh urah smo dobile veliko koristnih informacij in se prepričale, da je Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva učinkovit način pridobivanja znanja o slovenskih podjetjih ter možnostih zaposlitev.

V ponedeljek, 10. 12. 2018 pa nas je na našem rednem srečanju obiskala še gospa Anita Troha Ferjančič iz M servisa - kadrovske agencije in študenstskega servisa. Predstavila nam je svojo zanimivo osebno karierno zgodbo in nam z njo ponazorila pomen dodatnega izobraževanja. Izvedele smo, kako so podjetja kadrovsko sestavljena in dobile potrditev, da do določenega poklica lahko vodi več izobraževalnih poti. Srečanje smo zaključile z mislijo, da je pred poklicno odločitvijo potrebnega veliko raziskovanja o priložnostih, ki jih določena izobrazba prinaša.
KK Vipava obisk podjetja 2

 Julija Jekše, Zala Glavač in Katarina Bratina.